ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

ГПУ повідомила, що підозрюваного у вбивстві головреда Forbes не передавали Росії

16.04.2019, 11:13
Фото - theins.ru

Україна наразі не передавала Росії Магомеда Дукузова, підозрюваного в убивстві головного редактора російської версії журналу Forbes Пола Хлебнікова. Про це повідомила Генеральна прокуратура України у відповіді на запит Радіо Свобода, яка надійшла 15 квітня.

У відомстві зазначили, що ГПУ ухвалила рішення видати Дукузова 8 листопада 2017 року.

“Однак фактичну передачу вказаної особи відстрочено до ухвалення остаточного рішення в кримінальному провадженні за обвинуваченням Дукузова М. І. у вчиненні злочинів на території України, відбуття покарання за вироком українського суду чи звільнення від покарання з будь-яких законних підстав”, – зазначили в ГПУ, не уточнивши, про які саме злочини йдеться.

Станом на 11 квітня остаточне рішення в цьому кримінальному провадженні не ухвалено, а тому доручення на фактичне передання Дукузова Росії не давали.

Нагадаємо, 9 квітня російські ЗМІ з посиланням на доповідь генерального прокурора Росії Юрія Чайки Раді Федерації повідомили, що Україна ухвалила рішення видати Росії Магомеда Дукузова, обвинуваченого в убивстві Хлебнікова.

За версією слідства, 9 липня 2004 року Дукузов убив Хлебнікова в столиці Росії Москві, діючи з корисливих мотивів та за наймом.

Liked the article?
Help us be even more cool!