ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гомофобія в кожній п’ятій новині: ІМІ дослідив, як українські інтернет-ЗМІ висвітлюють ЛГБТ

12.04.2018, 11:51

Загально-українські інтернет-ЗМІ пишуть досить багато про ЛГБТ-спільноту, однак контент матеріалів є переважно жовтим. При цьому п’ята частина матеріалів про ЛГБТ містить гомофобні вирази і судження.

Такими  є результати дослідження, яке провів Інститут масової інформації протягом березня 2018 року*. Експерти ІМІ провели моніторинг 11 загально-українських інтернет-ЗМІ на предмет висвітлення ЛГБТ-спільноти в період з 1 по 31 березня 2018 року.

Загалом протягом періоду моніторингу було зафіксовано 105 публікацій, пов’язаних із ЛГБТ-тематикою. При цьому виявилося, що 60% новин про ЛГБТ стосувалися секс-скандалів чи жовтих новин зі сфери шоу-бізнесу (63 новини зі 105).

Дослідження показало, що приблизно 20% новин про ЛГБТ у ЗМІ, що підлягали моніторингу, містили гомофобні вирази, маніпуляції, а подекуди навіть заклики до дискримінації.

За результатами дослідження ІМІ, найбільшу кількість гомофобних новин було виявлено на сайтах “Вести”, УНІАН та “Обозреватель”. Найбільш збалансовано інформацію про ЛГБТ подавали сайти “Українська Правда”, “Ліга” та Укрінформ.

Дослідження ІМІ також показало, що 10% новин про ЛГБТ були позитивними – наприклад, це новини про балотування лесбійки Синтії Ніксон на пост губернатора Нью-Йорка чи заклики трансгендерки Зіанджі йти до своєї мрії, незалежно від того, як ти виглядаєш.

Детальніше про дослідження можна почитати за ПОСИЛАННЯМ.

*ГО “Інститут масової інформації” проводив моніторинг з 1 по 31 березня 2018 року в 11 загальноукраїнських інтернет-виданнях: "Сегодня", 24 канал, Ліга.net, "Українська правда", Укрінформ, УНІАН, "Вести", "Обозреватель", ZIK, Страна.ua та ТСН.ua. Оцінці підлягали всі новини про ЛГБТ, які вийшли на цих сайтах за вказаний період, загалом 105 новин.

Liked the article?
Help us be even more cool!