ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Цензора" оскаржуватиме рішення суду за позовом бізнесмена Петровського

06.02.2019, 13:12

Головний редактор інтернет-видання “Цензор.нет” Юрій Бутусов вважає незаконним і оскаржуватиме рішення Жовтневого районного суду Дніпра, яким видання і головреда зобов’язано виплатити по 2 тис. грн і опублікувати спростування щодо дніпровського бізнесмена Олександра Петровського, повідомляє “Детектор медіа”.

Петровський подав до суду на інтернет-видання “Цензор.нет”, його головреда та ще двох осіб через “висвітлення його особи в негативному світлі” і “твердження про його причетність до кримінального світу”.

Йдеться про публікацію на порталі “Цензор.нет” “Глава ФФУ, нардеп від БПП Павелко притягнув своєму свату, кримінальному авторитету Наріку, Кубок європейських чемпіонів, - Сініцин. ФОТОфакт”, пост Бутусова у Facebook “Нарик" – главный меценат Днепра” та репост цього допису двома жінками.

13 серпня 2018 року Дніпровський Жовтневий райсуд частково задовольнив позов Петровського та зобов’язав Бутусова, видання та ще двох відповідачів виплатити по 2 тис. грн і опублікувати спростування.

Як повідомив виданню Юрій Бутусов, він оскаржуватиме рішення суду. За його словами, ані редакцію, ані його особисто про судовий процес ніхто не повідомляв. “Я гадки не мав, що суд у Дніпрі буде вирішувати якісь питання. Це дуже дивно. Я шукатиму це рішення, і будемо подавати позов на нього, бо мене не було повідомлено про судовий процес. Хоча я веду публічну діяльність і зателефонувати мені, наприклад, немає жодних проблем”, – сказав він.

Рішення суду Бутусов вважає незаконним: “Чому від мене вимагають, щоб я якусь там інформацію не розповсюджував на сайті “Цензор.нет”? Чому вони взагалі вважають, що це можливо? Мене зобов’язують робити речі, на які я безпосередньо не впливаю. Це абсолютно незаконне рішення”, – додав він.

Про позов Петровського дізналася журналістка видання “Новое время” Христина Бердинських, коли готувала про нього матеріал. “Коли я писала статтю про Олександра Петровського, то знайшла два судових рішення Жовтневого райсуду Дніпра. Перше судове рішення – це позов за репост у Facebook однієї журналістки, а інший – у тому числі на Юрія Бутусова і “Цензор”. Суд зобов'язав виплатити Бутусову і “Цензор” по 2 тис. грн. за те, що називали Петровського у публікаціях "Нарік" і "кримінальний авторитет”, – розповіла вона виданню.

Юрій Бутусов на своїй сторінці у Фейсбуку 6 лютого написав, що суд оштрафував його “за цитату генерального прокурора Юрія Луценка, який назвав Петровського лідером організованого злочинного угруповання!”.

“Жовтневий суд Дніпра, виявляється, в серпні 2018-го виніс рішення і оштрафував мене на 2 тисячі гривень і на 2 тисячі оштрафував сайт “Цензор.нет” за цитату в одному з матеріалів про “Наріка”... Так ось гляньте, за яку цитату штраф, – за цитату екс-міністра МВС і нинішнього генерального прокурора Юрія Луценка з газети “Дзеркало тижня”: “Петровський, відомий в певних колах під ім'ям Нарік, проходив за матеріалами МВС як лідер організованого злочинного угруповання. Пік активності цієї ОПГ припадав на період 2000–2004 років. У 2005 році він покинув територію України, ряд членів його угруповання були затримані, а саме угруповання була фактично розгромлене”, – написав журналіст.

Бутусов вважає таке рішення суду наступом на свободу слова. “Петровський сьогодні надійно захищений від усіх ризиків. “Нарік” поріднився з депутатом БПП, отримав від президента України рідкісну державну нагороду – “Хрест Мазепи”, удостоївся фільму на президентському “5-му каналі”, де журналісти розповіли, як Петровський сам врятував Дніпро в 2014-му році від російської агресії, в 2018-м Петровський нагороджений пістолетом “Глок” від міністра оборони, бере участь у всіх заходах, пов'язаних з Томосом. <…> Тому мене не дивує, що Жовтневий суд Дніпра має нахабство виносити незаконні рішення проти журналістів, штрафувати за цитату генерального прокурора. Коли Луценко звинувачував Петровського в 2005-му, тоді мафіозі не сміли судитися ні з ним, ні з журналістами. А зараз можна. “Нарік” став могутньою державною людиною, справжнім прикладом для братви – ось як треба кар'єру робити, ховатися вже немає потреби! Немає сумнівів, що це нахабний наступ на свободу слова “Нарік” робить завдяки підтримці влади”, – написав Бутусов.

Liked the article?
Help us be even more cool!