ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Головред "Ділового Переяслава" повідомила про напад і переслідування журналіста

05.02.2019, 14:22

31 січня в м. Переяслав-Хмельницький (Київська область) депутат міської ради Владислав Юденко напав на журналіста газети “Діловий Переяслав”, депутата міськради Олександра Матвієнка. Про це ІМІ повідомила головна редакторка “Ділового Переяслава” Світлана Помойницька.

За її словами, Юденко підстеріг та напав на Олександра Матвієнка під час перерви сесії міськради, водночас ображав журналіста. Внаслідок цього у Матвієнка стався гіпертонічний криз і його через кілька хвилин після нападу прямо із сесійної зали до лікарні відвезла швидка.

Напад на свого співробітника Помойницька пов’язує з журналістською діяльністю, оскільки в газеті публікувалися матеріали про депутатську діяльність, зокрема Владислава Юденка. “Цей депутат, ми про нього писали, там були ознаки корупції, тому що його тато очолював відділ управління будівництва в міській раді, а він був головою земельної комісії міської ради”, - зазначила головред.

Як розповіла Помойницька, Юденко спочатку штовхав журналіста, а потім ударив по обличчю.

“Після обідньої перерви мій журналіст, він є ще депутатом міської ради, іде і піднімається по сходах, і тут його чекає Юденко. Спочатку Юденко його штовхав, а потім вдарив по обличчю. Але за журналістом йшли інші депутати, і вони відтягнули цього депутата (Юденка - ред.). Як таких побоїв немає. Але мій журналіст людина не молода, кілька років тому у нього був інсульт, і він перенервував через це. І коли почалася сесія після перерви, в Олександра Володимировича (Матвієнка - ред.) стався гіпертонічний криз і його забрала швидка. Зараз він перебуває в лікарні”, - розповіла Світлана Помойницька.

Також головред повідомила, що 31 січня під час сесії Юденко запропонував не надавати акредитації виданню “Діловий Переяслав” під час розгляду питання “Про постійну акредитацію журналістів та технічних працівників засобів масової інформації”. За його пропозицію, зазначила Помойницька, проголосували лише п’ять депутатів, і рішення не було ухвалено.

Крім того, вона повідомила, що 2 лютого в лікарняну палату до журналіста приходив Юденко і залишив записку, яку вона вважає попередженням.

“Матвієнко вирішив спуститися на вулицю, подихати повітрям. І в цей момент приходить оцей депутат у палату до нього. У палаті Матвієнка не було, там стояв якийсь пакет, куди Олександр Володимирович складав сміття. Він (Юденко - ред.) той пакет під подушку запхав, а на списку, де ліки, перевернув його і написав спочатку: “Одужуйте”. Потім закреслив і написав “Тримайся” зі знаком оклику, як попередження, і поклав упаковку вітаміну С”, - розповіла Помойницька.

Крім того, головред повідомила, що з акаунту “Влад Юденко” у Фейсбуці надсилалися різні грубощі та навіть погрози в приватні повідомлення Олександру Матвієнку.

“Він же почав слати Олександру Володимировичу в месенджери погрози життю. І в тих повідомленнях він пише, що ти про мене писав, про батька писав”, - розповіла головред.  

Як зазначила Світлана Помойницька, редакція готує заяву до правоохоронних органів про напад на журналіста.

Скріни повідомлень Олександру Матвієнку надані Світланою Помойницькою

Liked the article?
Help us be even more cool!