ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Голова Держкіно просить Зеленського ухвалити рішення щодо "Сватів"

05.07.2019, 12:24
Фото – sb.by

Голова Державного агентства з питань кіно Пилип Іллєнко просить Президента України Володимира Зеленського ухвалити рішення щодо подальшої долі серіалу “Свати”, який повернувся в ефір телеканалу “1+1” після заборони. Про це йдеться у відеозверненні голови Держкіно, повідомляє Радіо Свобода.

Іллєнко переконаний, що питання серіалу “Свати” виходить за межі юридичного аспекту. Він вважає, що воно лежить у площині моральній і політичній.

“І тому я звертаюся до Президента України. Пане Володимире, ви вже не є продюсером серіалу “Свати”, його виробником, сьогодні ви Президент України. І я вважаю, що саме ви маєте ухвалити рішення щодо подальшої долі цього серіалу і показати, що для вас є пріоритетом: повернення цього продукту в ефір чи очищення інформаційного простору України від українофобів, які нехтують національним суверенітетом і територіальною цілісністю нашої держави”, – зазначає Іллєнко.

Він вважає, що серіал “Свати” – це “липецька фабрика” Зеленського.

“Я від вашого оточення знаю, що ви дуже емоційно і болісно сприйняли заборону сватів у 2017 році, і це стало поштовхом до того, що ви почали боротися за посаду Президента. Але не повторюйте помилок ваших попередників. Серіал "Свати" – це ваша "липецька фабрика", і хай вас не вводить в оману високий рейтинг цього серіалу, адже цукерки Roshen із захопленням і насолодою поїдала вся Україна”, – заявив Іллєнко.

Як повідомляв ІМІ, 15 травня 2019 року Шостий апеляційний адміністративний суд залишив без змін рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 26 березня 2019 року про скасування постанови СБУ про заборону на в’їзд актору серіалу “Свати” Федору Добронравову та визнання протиправною заборону серіалу. 

29 листопада 2017 року Державне агентство з питань кіно скасувало державну реєстрацію і визнало недійсними прокатні посвідчення на всі сезони серіалу “Свати”. Федора Добронравова, актора, який грає головну роль у серіалі “Свати”, було занесено до чорного списку Міністерства культури.

29 листопада 2017 року телеканал “1+1” заявив, що обурений забороною в Україні серіалу “Свати” та подав до суду.

У січні 2018 року Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом ТОВ “Телекомпанія “Студія 1+1” до Міністерства культури України та Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) через заборону в’їзду до країни російського артиста Федора Добронравова і скасування реєстрації на трансляцію фільмів за його участю.

26 березня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва скасував постанову СБУ про заборону на в’їзд актору “Сватів” Федору Добронравову та визнав протиправною заборону серіалу. Таким чином, суд задовольнив адміністративний позов ТОВ “Телерадіокомпанія студія 1+1” та ТОВ “Кіноквартал”.

Liked the article?
Help us be even more cool!