ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Голос України" вибачився за некоректні висловлювання свого власкора

10.06.2019, 14:53

Редакція газети “Голос України” вибачилася за некоректні висловлювання свого власного кореспондента в Чернігівській області Василя Чепурного щодо кандидата в народні депутати від партії “Слуга народу” Жана Беленюка та розглядає питання доцільності перебування журналіста на обійманій посаді.

Про це повідомляється на сайті видання.

“Газета “Голос України”, офіційне видання Верховної Ради України, ніколи не поділяла і не поділятиме позиції щодо упередженого ставлення до осіб, основаного на расовій, національній чи релігійній приналежності. ...В. Чепурний, без зазначення місця роботи, оприлюднив на приватній сторінці у соціальній мережі Facebook бузувірську позицію щодо результатів виборів Президента і майбутніх парламентських перегонів, яка не має нічого спільного з редакційною політикою “Голосу України”, – йдеться в заяві.

Фото – "Детектор медіа"

Редакція зазначає, що у своїй діяльності завжди дотримується основних принципів журналістської етики, зокрема свободи слова та висловлювань, поваги до приватного життя людини, нерозповсюдження інформації, що містить упередженість чи необґрунтовані звинувачення, неможливості поширення інформації, яка дискримінує будь-яку людину через її стать, мову, расу, релігію, національне, регіональне чи соціальне походження або політичні уподобання.

Як ідеться в заяві, газета завжди стояла на засадах толерантності та взаємоповаги.

Водночас редакція заявляє, що не здійснює контролю за приватним життям своїх працівників, не відповідає за їхні особисті висловлювання чи певну позицію щодо тих чи інших подій.

“Незважаючи на це, з великою повагою просимо вибачення за некоректні висловлювання В. Чепурного в усіх, кого вони принизливо заторкнули. Редакція розглядає питання доцільності перебування В. Чепурного на займаній посаді”, – йдеться в заяві.

9 червня власний кореспондент “Голосу України” в Чернігівській області Василь Чепурний написав на своїй сторінці у Facebook антисемітський та расистський пост.

Liked the article?
Help us be even more cool!