ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хмельницька облрада за рекомендаціями ІМІ вирішить питання “закритих” засідань

22.12.2017, 10:24

Розпорядженням голови Хмельницької обласної ради у порядок денний пленарного засідання ради включено питання про внесення змін до регламенту, що стосуються проведення “закритих” засідань. Про це повідомила представниця ІМІ у Хмельницькій області Альона Береза.

Проект рішення “Про внесення змін до рішення обласної ради від 22 грудня 2015 року № 5-2/2015 “Про затвердження регламенту Хмельницької обласної ради” повністю врахував пропозиції ГО “Інститут масової інформації” (ІМІ), викладені у рекомендаціях.

Нагадаємо, що  ІМІ рекомендував:

1) абзац 5 статті 10 регламенту викласти у новій редакції: “У разі необхідності та наявності законних підстав більшістю депутатів від загального складу ради приймається рішення про закритий розгляд окремо визначених питань відповідно до законодавства України, у тому числі і Закону України “Про доступ до публічної інформації” у частині обмеження доступу до інформації, в інтересах нерозголошення конфіденційної інформації про особу, державної чи іншої таємниці, що охороняється законами України”;

2) статтю 25 регламенту викласти у такій редакції: “Закритий розгляд окремо визначених питань відповідно до законів України “Про інформацію” та “Про доступ до публічної інформації” проводиться після обговорення за рішенням ради, прийнятим більшістю голосів  від загального складу ради.

Під час закритого розгляду окремо визначених питань мають право бути присутніми: голова Хмельницької обласної державної адміністрації, а також особи, присутність яких визнана радою необхідною. Головуючий під час закритого розгляду окремо визначених питань повідомляє депутатам про запрошених на такий розгляд осіб.

Особам, які беруть участь у закритому розгляді окремо визначених питань, забороняється використовувати фото-, кіно-, відеотехніку, засоби зв’язку, звукозапису та обробки інформації.

Наприкінці закритого розгляду окремо визначених питань рада після обговорення приймає рішення щодо необхідності публікації результатів голосування, прийнятого рішення та інших відомостей цього засідання.

Підготовка протоколу закритого розгляду окремо визначених питань здійснюється відповідними структурними підрозділами виконавчого апарату ради в режимі, що унеможливлює розголошення обговорюваних на засіданні питань”;

3) у статті 60 регламенту вилучити слово “акредитованих”;

4) розділ ІХ “Акредитація представників засобів масової інформації” регламенту вилучити.

Нагадаємо, рекомендації 17 радам були розроблені ІМІ у рамках проекту “Рада дружня до медіа”.

Liked the article?
Help us be even more cool!