ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Херсонские Вести" вдруге за квітень зазнали потужної DDoS-атаки

16.04.2013, 12:05

15 квітня 2013 року інтернет-видання “Херсонские Вести” зазнало потужної DDoS-атаки. Редакція видання пов'язує DDoS-атаки на сайт з уже опублікованими матеріалами і статтями, що готуються до публікації щодо корупційних дій обласних і міських чиновників, повідомляється на сайті видання.

Згідно з повідомленням, DDoS-атака розпочалася на сайт о 7 годині ранку.

“Кількість запитів на секунду, які посилали «хакери» на сайт, становила спочатку 10 тисяч, а до 17.00 вже 40 тисяч, після чого хостинг - провайдера був змушений відключити сайт”, - йдеться у повідомленні редакції видання.

Як повідомили системним адміністраторам видання в хостинг-кампанії, де розміщувався сайт, найбільша кількість запитів здійснювалася з ip-адрес комп'ютерів центрального офісу Райфайзен Банк Аваль, місто Київ (7258 запитів в секунду). Видання опублікувало список ip-адрес, з яких здійснювалися «атаки» на сайт.

Водночас редакція вважає, що звертатися до правоохоронних органів “немає сенсу, тому що в нашій країні не було ні єдиного випадку, щоб винуватці подібних «акцій» були знайдені і покарані”.

Станом на сьогодні, 16 квітня, сайт працює, але «атаки» тривають. Сайт видання вимушений був «переїхати» на інший хостинг, повідомили в редакції.

У коментарі ІМІ головний редактор “Херсонских Вестей” Ігор Трубаєв повідомив, що щодня редакція відправляє до місцевих органів влади запити щодо витрачання бюджетних коштів.

“З ким конкретно пов'язую атаку сказати не можу. Напередодні у нас вийшов ряд критичних матеріалів на адресу обласних та міських чиновників. Також ми готуємо до публікацій ряд матеріалів в сфері витрачання бюджетних коштів комунальними підприємствами міста Херсона та бюджету міста зокрема. Щодня наша редакція відправляє від двох до п'яти запитів до місцевих органів влади з проханням показати, куди йдуть гроші платників податків у тому чи іншому питанні.

Ще може і рибінспектори... Зараз у Херсонській області розпочався нерестова заборона на вилов риби і вони знають, що ми знову збираємося виходити на воду. Взимку завдяки нашим публікаціям браконьєрство на Херсонщині вдалося трохи "заспокоїти", а зараз знову пішли скарги”, - розповів ІМІ Трубаєв.

Нагадаємо, це вже друга за квітень DDoS-атака на сайт видання. Першої атаки “Херсонские Вести” зазнали 2 квітня 2013 року.

Напередодні DDoS-атаки на сайті видання були опубліковані критичні матеріали про голову Херсонської облдержадміністрації Миколу Костяка та народного депутата від партії УДАР Андрія Путілова. Зокрема, стаття від 29 березня “Микола Костяк розколює Партію регіонів?”, а також стаття від 2 квітня про Путілова “Андрій Путілов перешкоджає збільшенню ставки орендної плати за паї для людей”.

Довідка: сайт «Херсонские Вести» створений в 2008 році як незалежний ресурс Херсонської області. На сьогоднішній день, згідно з рейтингом Бігмір є найбільш відвідуваним інформаційним ресурсом області. Середня кількість унікальних відвідувачів - 4 тис осіб. У редакції працюють чотири журналіста. Власник сайту - Ігор Трубаєв.

Liked the article?
Help us be even more cool!