ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Хакери знищили сайт "Провінції"

04.10.2012, 02:37
Ввечері 3 жовтня черкаське інтернет-видання «Провінція» змінило хостинг-провайдера і запрацювало після тижневої перерви. Проте, вже за кілька годин на нього здійснили нову DDOS-атаку. А вранці 4 жовтня виявилося, що хакери взагалі видалили сайт з серверу, повідомляє “Вибори та ЗМІ”.

За словами головного редактора «Провінції» Віктора Борисова, його програмістам таки вдалося ввечері заблокувати чергову DDOS-атаку. Тож спочатку вони не зрозуміли, чому видання знову лягло. Пізніше з’ясувалося, що сервер, на якому його було розміщено, зламали і видалили увесь сайт.

«Ми зможемо відновити інтернет-видання, адже у мене є його резервна копія», –  запевнив Борисов.

Нагадаємо, в ніч з 25 на 26 вересня на «Провінцію» було здійснено першу DDOS-атаку. Відтоді сайт став недоступним у мережі. Віктор Борисов пов’язує атаку з публікацією матеріалу про міського голову Сміли і кандидата в депутати Вадима Решетняка «Двічі несудимий Решетняк», в якому було наведено фотокопії вироків, що підтверджують наявність у мера судимості. У той же час  на сайті Центральної виборчої комісії вказано, що судимостей він не має.

«Джерело інформації я оприлюднювати не буду, але у тому, що це стовідсотково правдиві документи, я не маю сумніву», –  пояснив Віктор Борисов.

Сам Вадим Решетняк стверджує, що ніякого стосунку до атаки на сайт не має, а вся ця ситуація – чорний піар проти нього.

Борисов 27 вересня подав заяву до УСБУ в Черкаській області з вимогою розібратися у ситуації, проте, за його словами, заяву було проігноровано – представники служби безпеки  з ним не зв’язувалися. Тоді ж, 27 вересня, заступник голови ВРУ Микола Томенко надіслав офіційне звернення Генпрокурору, проте, і на нього жодним чином не відреагували.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!