ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гужва оскаржив своє звільнення

14.03.2012, 07:12
Колишній головний редактор газети «Сегодня» Ігор Гужва оскаржив у Солом'янському районному суді міста Києва своє звільнення. Про це він розповів «Телекритиці».
 

У позові Гужва вимагає поновити його на посаді головного редактора газети. Вимог щодо моральної чи матеріальної компенсації в позові немає. Перше засідання у справі призначене на 15 березня. Інтереси позивача представляють юристи компанії «Право плюс».
 

«Мене звільнили за статтею 36 пункт 2 "КЗоТу" - у зв'язку із закінченням терміну дії трудового договору. Згідно п. п. 2, 3 ст. 23 і п. 2 ч. 1 ст. 36 "КЗоТу"  трудовий договір може бути укладений на певний термін, встановлений за угодою сторін. Підставою для припинення трудового договору є завершення цього терміну», - зазначив Гужва.
 
Однак, за його словами, жодного договору/контракту, у якому б фіксувався термін трудових стосунків, з роботодавцем він не укладав. Як доказ цьому він наводить наказ про його прийом на роботу: «Таким чином, трудові стосунки між мною та роботодавцем були встановлені на невизначений термін (безстрокові трудові стосунки). Відповідно, вони не можуть бути призупинені у зв’язку з закінченням їхнього терміну. На основі цього, а також на основі гарантованого статтею 43 Конституції права громадянина на захист від незаконного звільнення, я подав позов у суд».
 

Відповідачем у справі є ПрАТ «Сьогодні Мультімедіа», оскільки саме ця компанія видала наказ про його звільнення за підписом в.о. генерального директора Ігоря Добрована. Однак, Гужва наголошує, що Доброван, підписуючи наказ про звільнення, лише виконував вказівки наглядової ради, що ініціювала його звільнення.
 

При цьому Гужва переконаний, що звільнення є «помстою» керівництва компанії-власника за акцію протесту проти корупції та цензури у виданні. Адже згідно з даними TNS минулого року «Сегодня» вперше вийшла на перше місце в рейтингу щоденних видань. «Зрозуміло, що за такі показники головних редакторів ніде у світі не звільняють», - вважає Гужва.

Нагадаємо, 17 січня наглядова рада "Сегодня Мультимедиа" прийняла рішення про зняття з посади головного редактора газети "Сегодня" Ігоря Гужви і припинення трудових відносин з ним.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!