ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Громадськість і журналісти протестуватимуть під АП проти погроз захисникам Біличанського лісу

24.09.2012, 03:37
Журналісти і громадські діячі хочуть передати президенту Віктору Януковичу близько 7 тисяч підписів громадян під зверненням щодо створення Національного природного парку на території Біличанського лісу. 25 вересня об 11 годині під Адміністрацією президента відбудеться акція протесту проти погроз захисникам цього лісу, йдеться на спеціальній сторінці у Facebook.
 

Нагадаємо, президент обіцяв створити у Біличах Національний природний парк. Громадськість вимагатиме від президента підписати указ і виконати свою обіцянку - захистити 4000 га Біличанського лісу від незаконної роздачі та забудови, та захистити активістів від погроз і тиску.

 

«Громадськість обурила та стривожила заява Ірини Федорів, відомої журналістки, викладачки та депутата селищної ради смт Коцюбинське про погрози їй та її родині стосовно її журналістської діяльності щодо висвітлення цієї теми у ЗМІ. Боротьба за 4000 га лісу біля Києва триває уже чотири роки. Для місцевої громади та киян, які об'єднали зусилля для створення національного парку, ліс - це місце відпочинку та естетичного задоволення. Для бандитів - це мільйони доларів прибутків, ради яких вони уже спалили машину одному активісту, а зараз готові на все», - зазначають активісти.

 

Організатори акції: Громадський комітет збереження Біличанського лісу та Центр громадянського представництва «Життя».

 

Ця тема протягом останніх років постійно висвітлювала різними ЗМІ, зокрема: СТБ, «1+1», Новий канал, 5 канал, Євроньюз, ТРК «Київ», «Українська правда», «Дело», «Сегодня», «Українські новини» та ін.

 

Необхідність створення Національного парку на території Біличанського лісу підтримують своїми підписами редакції СТБ, Нового каналу, «Телекритики», он-лайн видання segodnya.ua, журналу та інтернет-видання «Кореспондент», «Українських новин», «Українських національних новин», журналістського колективу «Известий в Украине», «Газети киевской» та інших ЗМІ, а також викладачі та студенти Києво-Могилянської академії, кияни, коцюбинчани, ірпінці, бучанці та мешканці інших населених пунктів Київщини, які разом з працівниками редакцій ЗМІ підписали звернення до президента.

 

Звернення до гаранта про нагальну необхідність створення Національного парку на території Біличанськоголісу підписали також представник міжнародних природоохоронних організацій координатор всесвітнього Фонду Природи WWF в Україні Андрій Білокінь та національний представник Forest Stewardship Сouncil в Україні Павло Кравець.

 

Нагадаємо, 20 вересня журналісту телеканалу СТБ і депутату Коцюбинської селищної ради (житловий масив Біличі під Києвом) Ірині Федорів погрожували і вимагали припинити журналістську діяльність. Припинити тиск і знайти тих, хто погрожував Ірині, вимагають телеканал СТБ, опозиційні депутати - члени парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації.

 

Телекритика

 
Liked the article?
Help us be even more cool!