ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Google змінить систему пошуку картинок для захисту авторських прав

12.02.2018, 16:33
Фото - techtoday.in.ua

Система пошуку зображень у мережі Google погодилась запровадити зміни, які покликані зменшити кількість порушень авторського права щодо картинок та фотографій. Про це повідомляє Media Sapiens з посиланням на PetaPixel.

Насамперед при пошуку Google буде показувати попередження, що те чи інше зображення може бути предметом авторського права. Пошуковик також буде показувати сповіщення з інформацією про автора або правовласника зображення.

Ця інформація з’являлася при пошуці й раніше, але відображалась дуже дрібним шрифтом у нижній частині екрану. Тепер це сповіщення буде більш помітним для користувачів.

Компанія також прибере кнопку “Переглянути зображення” (View image), оскільки так користувачі могли подивитися картинку чи фотографію в повному розмірі й зберегти її собі на комп’ютер.

Нововведення стали результатом співпраці Google та американського фотоагентства Getty Images. В агентстві прокоментували, що “ці зміни будуть корисними для всіх авторів зображень у всьому світі”.

Нагадаємо, раніше Google запропонувала спосіб, завдяки якому можна ускладнити процедуру видалення водяного знака з фотографії й таким чином запобігти її крадіжці. У компанії пропонують робити невеликі зміни у водяні знаки або варіювати схеми їх накладення. Таким чином програмам, які видаляють їх зі знімків, складніше ідентифікувати та прибрати їх.

Також фахівці з американської компанії Exif запустили веб-інструмент, покликаний запобігати порушенню авторського права і незаконному використанню фотографій в інтернеті за допомогою embed-вставок.

MediaSapiens також розповідав, які фото в інтернеті можна використовувати безкоштовно, за яких умов і де користувачу знайти знімки, доступні для поширення.  

Liked the article?
Help us be even more cool!