ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гнап пішов з ТВі. Зокрема, через сюжет про колекторів-рекетирів

18.05.2012, 02:46
Журналіст Дмитро Гнап пішов з телеканалу ТВі. Про це він повідомив у коментарі ІМІ.
За словами Гнапа, його звільнення частково пов’язане з його сюжетом про колекторів-рекетирів, який вийшов в ефірі програми “Знак оклику!” 23 квітня.
На запитання, чи пов’язане його звільнення з сюжетом про колекторів, Гнап відповів: “Частково пов’язано, так. Але крім цього сюжету були інші моменти, так би мовити, творчі розбіжності з керівництвом каналу. Так що, в тому числі, цей сюжет став тим чинником, який змусив мене піти з каналу. Ну, з іншого боку, там творчі плани, певні, в переформатуванні каналу, дещо не збігалися з моїм поглядом на проведення телевізійних розслідувань, але це, напевно, меншою мірою. Звісно, через цей сюжет, в тому числі”.
Нагадаємо, 26 квітня Дмитро Гнап у своєму блозі на “Українській правді” написав, що керівництво телеканалу ТВі видалило з екаунту програми “Знак оклику!” його репортаж про колекторів-рекетирів, а також наполягало видалити репортаж з екаунту журналіста в Youtube. “Пояснення таке: в сюжеті наводяться дані про непривабливу (м'яко кажучи) поведінку компанії "Воля-кабель". "Воля" на сюжет образилася, хоча і не заперечила фактів, наведених в ньому. Керівництво ТВі з "Волею" сваритися не хоче, оскільки кабельний оператор забезпечує 60% аудиторії каналу. Тому, мене просять видалити сюжет, щоб "Воля" не припинила транслювати сигнал ТВі і канал не закрився”, - написав тоді Гнап.
В той же день генеральний директор ТВі Микола Княжицький у своєму блозі на УП заявив, що компанія “Воля-Кабель” не тисла на телеканал і попросив вибачення за те, що сюжет вийшов без їхньої точки зору. 
Як розповів ІМІ Гнап, він запропонував перегорнути сторінку щодо ситуації навколо сюжету про колекторів і працювати далі.
“Я запропонував компромісний, як на мене, варіант вирішення цієї проблеми. Тобто, все забути і почати працювати далі. А від мене просили ще вибачитися. Хоча б просто в кабінет прийти і попросити вибачення. Я не бачив ні підстав, ні причин для цього, абсолютно нічого, був дуже здивований. Тобто, я пропонував перегорнути сторінку і працювати далі, але керівництво наполягало саме на вибаченні. Ну, тоді довелося піти”, - зазначив журналіст.
У творчих планах Гнапа - надалі проводити розслідування: “Розслідування однозначно, будемо створювати щось таке самостійне, незалежне, автономне, пов’язане з розслідуваннями”.
Liked the article?
Help us be even more cool!