ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректора харківського телеканалу «Фора» намагалися залякати кров’ю

26.03.2012, 03:58
23 березня у Харкові здійснена спроба залякування генерального директора телекомпанії «Фора» Ірини Рубашко. Про це у коментарі Інституту масової інформації повідомила Ірина Рубашко.

Зі слів Рубашко, у п’ятницю 23 березня, коли вона повернулась додому, під дверима тамбура була пляма крові, а на клямці дверей тамбура висіла на вішаку сорочка, заляпана кров’ю.

«23 березня, у п’ятницю, мені подзвонив син та попередив, щоб я не боялася, коли прийду додому. Коли я прийшла, під дверима тамбура була розлита велика пляма крові. А на дверях висіла сорочка, також вся у крові», - розповіла Рубашко.

Вона вважає, що це адресоване саме їй, «оскільки колись 7 канал транслював програму «Експертиза», у якій згадувалось моє прізвище – Рубашко – я ось думаю, тому і сорочку заляпали, такий собі креатив».

Гендиректор викликала міліцію, аби зафіксувати цей випадок: «Я викликала міліцію, яка зафіксувала цей факт. Приїхав слідчий, вилучив цю сорочку, ми написали пояснення, сусіди дали покази, що буде далі – я не знаю».

Рубашко пов’язує цей випадок лише з професійною діяльністю. «Я пов’язую це тільки з професійною діяльністю. Я припускаю, що приводом стало те, що 20 березня у газеті «2000» вишла стаття Долуханова про свободу слова по-харківськи, де було інтерв’ю Олени Баранник (директор телеканалу А/ТВК) і моє. Щодо телеканалу «Фора» - ми судимось та продовжуємо боротися, і тому, окрім, як виходу цієї статті, я нічого не бачу», - сказала журналіст.

Нагадаємо, 21 березня у Харкові здійснено чергову спробу залякування директора телеканалу А/ТВК Олени Баранник. Невідомі залили майданчик перед її квартирою кров'ю, по сходовій клітці розкидали залишки печінки, тельбухи, а по стінах повзали опариші.

14 вересня 2011 року припинено мовлення харківських телеканалів «Фора», А/ТВК та АТН. ТОВ «Українські цифрові комунікації» – всеукраїнський оператор телекомунікації. Займається магістральним розповсюдженням телекомунікаційного сигналу, зокрема, телевізійного й Інтернет. Входить до групи компаній «Тріолан».

Менеджери харківських телекомпаній заявляли, що «причина відключення - не суперечка чи непорозуміння між господарюючими суб’єктами, а саме тиск влади на непідконтрольні їй ЗМІ».

Журналісти звинуватили у відключенні телеканалів міського голову Харкова Геннадія Кернеса, який неодноразово висловлював невдоволення їхніми критичними репортажами. У свою чергу Кернес неодноразово відкидав звинувачення у причетності до припинення мовлення цих телеканалів.

Колектив АТН звернувся з листом до президента України, в якому заявив про перешкоджання діяльності телеканалу з боку міської влади Харкова. Про утиски свободи слова заявили також компанії «Право-А/ТВК» і «Фора».
 
Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів розробила спільні рекомендації учасникам конфлікту довкола харківських телерадіокомпаній АТН, «Право-А/ТВК» і ТОВ «Телерадіокомпанія "Фора"». Про це повідомила прес-служба президента, керівник якої - Дарка Чепак - очолює робочу групу. Харківській владі рекомендують сприяти забезпеченню вільної та безперешкодної роботи ЗМІ в регіоні.
 
17 листопада телеканал “Фора” відновив мовлення під керівництвом виконуючого обов’язки генерального директора телерадіокомпанії “Фора” Віктора Мозгового. Ірина Рубашко заявляла, що вона є єдиним керівником компанії.
Liked the article?
Help us be even more cool!