ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректор УНІАН каже, що не всі співробітники усвідомили різницю між об’єктивністю і суб’єктивністю

30.10.2012, 00:38

Генеральний директор інформаційного агентства УНІАН Вадим Осадчий вважає, що деякі співробітники компанії сприйняли спробу зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними і позаконтекстними як цензуру або практику утисків свободи слова, не усвідомлюючи різницю між об'єктивністю і суб'єктивністю. Так Осадчий прокоментував заяву п'яти редакторів сайту УНІАН про цензуру з боку генерального директора, передає “Телекритика”.

«З моменту приходу, новою адміністрацією інформаційного агентства УНІАН було взято курс на якісне реформування всіх продуктів компанії, одним з яких є, в тому числі, і веб-сайт УНІАН. За основу ідеології "перезапуску" було взято формування нового іміджу УНІАН - як серйозного, ділового інформаційного ресурсу з високою репутацією і нейтральним, об'єктивним висвітленням подій, що відбуваються в країні», - зазначив Осадчий.

У такому агентстві, на його думку, апріорі не може бути цензури: «Саме цей підхід і став визначальним під час минулої виборчої кампанії - на сторінках УНІАН присутні всі погляди і точки зору, а сама кампанія висвітлювалася в повному обсязі».

За словами Осадчого, не всі співробітники компанії, на жаль, сприйняли цю стратегію змін і усвідомили різницю між об'єктивною інформаційною картиною і суб'єктивною точкою зору на події, що відбуваються. «Деякі співробітники, зберігши впевненість у своєму праві впливати на об'єктивність відображення освітлюваних агентством подій, сприйняли спроби зробити інформаційні продукти УНІАН нейтральними, дійсно незалежними і позаконтекстними (що є, безумовно, однією з найважливіших характеристик продукції будь-якої компанії, іменованої "інформаційним агентством"), як цензуру або практику утисків свободи слова», - вважає гендиректор.

Як і в будь-якого іншого ЗМІ, завдання УНІАН - добувати і поширювати інформацію, пояснив Осадчий. «Із цією метою ми знаходимося в постійному контакті з політиками і партіями, органами влади та прес-службами великих компаній. Але з єдиною метою - дати нашим клієнтам і читачам доступ до оперативної інформації», - додав він.

«Наша позиція була і залишається незмінною - кожен співробітник компанії має безумовне і беззастережне право на особисті погляди, на політичну і громадянську позицію. Але вони не можуть впливати на інформаційний продукт, який готує агентство - стрічка новин УНІАН повинна бути виваженою, об'єктивною і неупередженою», - резюмував гендиректор УНІАН.

Нагадаємо, 26 жовтня п'ятеро редакторів сайту УНІАН заявили про цензуру з боку генерального директора Вадима Осадчого. Приводом до цього стало те, що він оштрафував двох редакторів сайту на 200 гривень кожну за оприлюднення на сайті новини під заголовком «На Банковій - пікет: Януковичу принесли черевик з ялинкою». Штрафам, за словами співробітників, передувало розпорядження зняти новину із сайту.

30 жовтня рух "Стоп цензурі!" заявив про існування в Україні системної політичної цензури на прикладі УНІАН. Журналісти руху вимагають від керівництва агентства публічно пояснити, з чим пов’язана заборона висвітлювати діяльність Януковича та інших вищих посадових осіб держави в негативному світлі.

Також рух звертається до Адміністрації Президента з вимогою публічно пояснити факт існування політичної цензури в Україні.
Liked the article?
Help us be even more cool!