ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Гендиректор ДТРК "Крим" вважає, що журналіст сам спровокував конфлікт з кримським депутатом

28.11.2012, 07:01

Гендиректор ДТРК «Крим» Степан Гулеватий вважає, що кореспондент кримськотатарської редакції ДТРК «Крим» Шевкет Ганієв сам спровокував конфлікт з депутатом кримського парламенту Олександром Мельником. Про це Гулеватий повідомив «Аргументам недели - Крым» у телефонній розмові, коментуючи інцидент.

«Непрофесійна робота журналіста. Будь-яку людину можна вивести із себе, якщо постаратися, що в принципі і зробив журналіст. Може бути, і були некоректні висловлювання, але людина перебувала на робочому місці. От якби ви знаходились на робочому місці і вам хтось заважав, як би ви до цього поставилися?», - сказав він.

Гулеватий розповів, що зустрічався з Мельником для з'ясування подробиць ситуації, що склалася. На запитання, чи справді депутат просив не допускати поширення відео, на якому зображений конфлікт, гендиректор відповів, що Мельник не звертався до нього з таким проханням.

«Так, дійсно, я з ним зустрічався, але я йому сам подзвонив, бо хотів почути думку двох сторін. Я його попросив про зустріч, він приїхав, ми поспілкувалися. Але це я йому зателефонував, а не він мені», - підкреслив Гулеватий.

Він зазначив, що представлене Шевкет Ганієвом відео інциденту показує конфлікт тільки з одного боку: «А ви вважаєте коректним вихоплювати шматки з відео і залишати ті, які показують ситуацію односторонньо? Недобросовісний журналіст може подати одну і ту ж інформацію по-різному, вихопити слова з контексту і шматки відео. Я вважаю, що це непрофесіоналізм і некоректність».

«Просто є люди, які постійно провокують конфлікти. Відкрийте інтернет і почитайте, хто постійно в центрі скандалів. Цей інцидент бачив Рефат Чубаров (депутат кримського парламенту, заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу - ред.) і він не став захист Шевкета Ганієв при цьому. Тому що, якщо б Ганієв сказав Чубарова «тихіше, я тут записую», я думаю, що, напевно, реакція була така ж. Тут непрофесіоналізм, от і все», - резюмував Гулеватий.

Нагадаємо, 28 листопада депутат кримського парламенту від фракції «Регіони Криму» Олександр Мельник нахамив журналістам ДТРК «Крим» прямо в коридорі Верховної Ради АРК. Інцидент стався під час пленарного засідання. Мельник залишив залу засідань до завершення сесії і вийшов у коридор. В цей час тут працювала знімальна група кримськотатарської редакції ДТРК «Крим». Кореспондент Шевкет Ганієв записував стенд-ап. Депутат став голосно розмовляти по телефону, через що журналістам довелося записувати другий дубль. Однак Мельник став розмовляти ще голосніше. Тоді Ганієв звернувся до нього з проханням або говорити тихіше, або відійти трохи далі від місця запису. У відповідь на це депутат увійшов в кадр і став на підвищеному тоні пояснювати журналістам, що «вони занадто багато собі дозволяють», розмахував руками, кричав і ображав їх, переходячи на особистості.

Liked the article?
Help us be even more cool!