ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Freedom House звинувачує Путіна у створенні проблем для демократії в Україні

22.08.2011, 02:01
Freedom House звинувачує прем’єра Росії Володимира Путіна у створенні проблем для демократії в сусідніх країнах колишнього СРСР, у тому числі в Україні.
 

Про це йдеться в повідомленні, розміщеному на сайті міжнародної неурядової організації.

До відповідного висновку Freedom House прийшла у своєму звіті «Обіцянки та відновлення: пострадянський простір 20 років потому».

«Путін був також наполегливий у розпалюванні націоналізму і створенні проблем для сусідніх демократій, у різний час використовуючи тактику залякування щодо Польщі, країн Балтії та України», – сказано в повідомленні.

На думку організації, це пов’язано з тим, що прихід до влади Путіна збігся зі значним збільшенням світових цін на енергоносії, яке він активно використовував як енергетичну зброю.

«Він показав високу майстерність в області інтеграції своєї економічної та енергетичної політики в міжнародні відносини, агресивно наступаючи на інших потенційних постачальників енергії в Європі, а потім, розмахуючи енергетичною зброєю, змушував замовкнути європейську критику на адресу його все більш репресивного режиму», – сказано в повідомленні.

Також наголошується, що у разі якщо Путін переможе на президентських виборах в Росії в 2012 році, у демократії в регіоні з’являться нові проблеми, які виходять з його політики.

При цьому в повідомленні нагадується, що, відповідно до щорічного звіту «Свобода у світі», в 2010 році Україна опустилася в рейтингу країн з вільних до частково вільних, – передає «Українська правда».

 
 
Liked the article?
Help us be even more cool!