ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Freedom House закликає владу дотримуватися прав людини протягом воєнного стану

27.11.2018, 12:47

Американська неурядова організація Freedom House закликає українську владу дотримуватися прав людини у зв’язку з введенням воєнного стану в 10 областях України. Про це йдеться в заяві організації.

“Українська влада повинна дотримуватися ретельного балансу між інтересами національної безпеки та захистом прав людини у зв’язку з реакцією на загрози безпеці країни, які мали місце в Азовському морі, та втілення положення про воєнний стан”, - сказав Марк Берендт, директор програм у Європі та Євразії.

“Введення в дію воєнного стану знімає захист із низки фундаментальних свобод, зокрема зі свободи зібрань, пересування та вираження поглядів. Ми закликаємо українську владу лімітувати застосування будь-яких обмежень прав людини лише необхідними, зосередившись на конкретній загрозі безпеці, а не на широкому застосуванні можливості звужувати свободи. Будь-які обмеження фундаментальних свобод повинні бути прозоро обґрунтованими та мають відповідати принципам демократичного суспільства. Основні права та свободи, гарантовані Конституцією, мають максимально захищатися в Україні, особливо з наближенням до виборчого сезону 2019 року”, - йдеться в заяві.

Як повідомляв ІМІ, 26 листопада Верховна Рада ухвалила доопрацьований проект закону №9338 “Про затвердження Указу Президента України “Про введення воєнного стану в Україні” з правками, які були озвучені Петром Порошенком під стенограму.

Воєнний стан, згідно з пропозицією Президента України, запроваджено терміном на 30 днів – з 9-ї години 28 листопада до 9-ї години 27 грудня 2018 року.ВС вводиться в 10 областях України, які межують з Росією та Придністров’ям: Вінницька, Луганська, Миколаївська, Одеська, Сумська, Харківська, Чернігівська, Херсонська, Донецька та Запорізька області, а також внутрішні води Азово-Керченської акваторії.

Liked the article?
Help us be even more cool!