ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Freedom House: Дії СБУ та ГПУ щодо порятунку Бабченка викликають все більше запитань

01.06.2018, 13:33

Правозахисна організація Freedom House підтримує журналістів та громадськість у прагненні збалансовано, але прискіпливо працювати для висвітлення деталей спецоперації за участю російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка та справи про замах на нього. Про це йдеться в заяві Freedom House, повідомляє Громадське.

“Попри неймовірну радість від того, що Аркадій Бабченко не постраждав, ситуація з діями СБУ та ГПУ щодо його порятунку викликає все більше запитань”, - зазначили в організації.

“Логіка дій силових органів та їхня доказова база часто не зрозумілі, проте вони стають основою для публічних звинувачень журналістів та громадянського суспільства у непрофесійності, "зрадофільстві" та недалекоглядності”, - додали правозахисники.

Як повідомляв ІМІ, 31 травня Комітет захисту журналістів (КЗЖ) закликав Президента України Петра Порошенка пояснити мотиви інсценування вбивства російського опозиційного журналіста Аркадія Бабченка.

31 травня Міжнародна федерація журналістів заявила, що вважає “неприпустимим і неприйнятним” інсценування вбивства журналіста Аркадія Бабченка.

Раніше CPJ, ОБСЄ та “Репортери без кордонів” розкритикували рішення інсценувати смерть Бабченка.

31 травня Шевченківський районний суд Києва арештував на 60 діб затриманого Бориса Германа, якого в СБУ вважають організатором планованого убивства російського журналіста Аркадія Бабченка.

30 травня голова СБУ Василь Грицак на брифінгу в Києві заявив, що Аркадій Бабченко живий і його смерть інсценували, аби врятувати від убивства, яке замовили російські спецслужби.

Liked the article?
Help us be even more cool!