ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Франція запроваджує податок для Google, Facebook та інших інтернет-гігантів

18.12.2018, 11:44
Фото - dpa/dw

Франція з 1 січня наступного року обкладе власним податком великі компанії, які працюють у сфері інтернету та технологій, зважаючи на труднощі із запровадженням аналогічного податку на рівні всього ЄС. Про це 17 грудня повідомив міністр фінансів Франції Бруно Ле Мер на прес-конференції в Парижі, повідомляє DW з посиланням на AFP.

Йдеться про так званий податок GAFA - від назв інтернет-гігантів Google, Apple, Facebook і Amazon. Він передбачає оподаткування масштабних ділових операцій цих компаній у Європі.

За словами міністра, “податок буде запроваджений незалежно від того, що станеться 1 січня” і буде чинним протягом усього 2019 року. Французька влада очікує отримати в такий спосіб приблизно 500 мільйонів євро.

Низька податкова ставка, яку американські цифрові гіганти сплачують на теренах Європи, неодноразово спричиняла обурення серед виборців у багатьох європейських країнах. Однак на рівні ЄС до єдиного рішення щодо цього питання не дійшли.

Агенція AFP припускає, що нинішній намір Франції щодо запровадження податку може бути обумовлений проблемами державного бюджету. Минулого тижня президент країни Еммануель Макрон під тиском протестів “жовтих жилетів” оголосив про низку заходів, зокрема підтримки малозабезпечених сімей, що призведе до “багатомільярдної діри” в бюджеті на 2019 рік.

Liked the article?
Help us be even more cool!