ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фотокора УП ледь не побив Беркут, висмикнули посвідчення

01.12.2013, 19:21

Фотокореспондента УП Дмитра Ларіна ледь не побив "Беркут", але йому вдалося вивернутися і сховатися в одному з будинків поруч. Про це повідомляє Українська Правда.

Як повідомляє фотограф "Української правди", на Банковій було декілька тисяч силовиків.

"Б'ють усіх без розбору – активістів, журналістів… Люди у формі "Беркута", - сказав він.

"Ми сховалися в будинку (поруч). Декількох людей били, я вивернуся й утік – тільки посвідчення (журналістське) висмикнули. Якби не вивернувся, теж би побили", - повідомив кореспондент.

Журналіст повідомив ІМІ, що беркутівець схопив його за руку та намагався скинути з паркану.

Згодом він додав, що провокатори втекли, а били в основному молодь, яку під’юджували до дій провокатори. 

“Я стояв на паркані і фільмував на фотокамеру штурм «Беркутом» натовпу. Один з бійців побачив мене і кинувся стягувати вниз. На мені був помаранчевий жилет, бейдж «Преса» на грудях, а також я кричав, що я журналіст. На це ніхто не зважав, допомогло мені лише те, що я вирвався з рук «беркутівця» і втік.

Однозначно, таке враження (що били цілеспрямовано, знаючи, що журналіст - ред.) в мене було і досі лишається: вони знали, що я журналіст і цілеспрямовано хотіли перешкодити моїй професійній діяльності. Я, на щастя, не постраждав. Але багато моїх колег і досі в лікарні.

На мою думку, журналісти якомога менше перешкоджали діям «Беркута». Фотокори й оператори стояли осторонь, навіть не на шляху у бійців спецпідрозділу. Але «Беркут» спеціально вихоплював представників ЗМІ. У мене на очах на журналіста чи фотографа кидалися по кілька «беркутівців», причому били їх доволі цинічно”, - розповів “Телекритиці” фотокор.

Liked the article?
Help us be even more cool!