ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Фільм про вбивство Шеремета отримав престижну європейську нагороду

04.06.2018, 11:44
Фото - Фейсбук Анни Бабінець

Фільм про вбивство журналіста “Української правди” Павла Шеремета “Вбивство Павла” отримав одну з найпрестижніших європейських нагород - DIG Award 2018. Про це повідомила одна з авторів фільму, журналіст "Слідства.Інфо" Анна Бабінець у Facebook, інформує “Українська правда”.

За її словами, нагороду отримала 2 червня в Італії одна з авторів Олена Логінова.

“Фільм-розслідування спільного виробництва "Слідства.Інфо" та Organized Crime and Corruption Reporting Project був визнаний кращим, зокрема, за фільм Al Jazeera та інших всесвітньо відомих медіа”, - написала Бабінець.

Нагадаємо, у квітні цього року проект “Слідства.Інфо” та OCCRP отримали за фільм-розслідування “Вбивство Павла” нагороду IRE (Investigative Reporters and Editors Award) - одну з найпрестижніших світових нагород у журналістиці розслідувань.

Перше місце “Слідство.Інфо” розділило з газетою The New York Times, яка представляла відому серію матеріалів про домагання в Голлівуді.

10 травня 2017 року журналісти “Слідства.Інфо” та міжнародної мережі OCCRP презентували фільм-розслідування про вбивство журналіста Павла Шеремета. Журналісти, спираючись на записи камер спостереження в районі вибуху, встановили: вибухівку вночі заклала під авто жінка, її прикривав чоловік – вони перебували поруч із місцем вибуху і вранці 20 липня. Крім того, тієї ночі біля будинку, де жив Шеремет, стояли підозрілі червоний "Мерседес" і сіра "Шкода", водій останньої Ігор Устименко виявився колишнім працівником СБУ. У Службі безпеки заявили, що він не виконував завдань відомства. Втім, Устименка допитали. Потім у поліції визнали, що припустилися помилок при розслідуванні вбивства Шеремета.

Павло Шеремет загинув у Києві 20 липня 2016 року в результаті вибуху автомобіля, в якому перебував. Автомобіль належав керівнику “Української правди” Олені Притулі, її в машині не було.

У квітні 2018 року стало відомо, що співзасновник Центру дослідження корупції й організованої злочинності (OCCRP)  вважає, що до вбивства журналіста Павла Шеремета може бути причетна українська влада.

27 лютого 2018 року “Українська правда” опублікувала заяву засновниці видання Олени Притули до Генерального прокурора України Юрія Луценка, у якій вимагає розслідувати загибель журналіста Павла Шеремета у 2016 році як терористичний акт.

Liked the article?
Help us be even more cool!