ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook заявив про нові спроби вплинути на вибори у США

01.08.2018, 11:21

Компанія Facebook оголосила, що видалила із соцмережі та Instagram 32 сторінки і акаунти, які, на її думку, брали участь у скоординованій політичній агітації і дезінформації перед проміжними виборами у США. Про це компанія заявила пізно ввечері 31 липня, повідомляє LB.ua з посиланням на The Washington Post.

Одна з видалених сторінок мала 290 тис. фоловерів у Facebook, через акаунти просувалися десятки подій.

У повідомленні Facebook нічого не сказано про те, хто може стояти за видаленими мережею акаунтами. Однак сенатор-демократ Марк Ворнер, якого цитує Financial Times, вважає, що повідомлення соцмережі свідчить про те, що “Кремль продовжує використовувати платформи типу Facebook, щоб спричинити розкол і поширювати дезінформацію”.

За даними американських ЗМІ, цього тижня представники Facebook провели кілька брифінгів у Конгресі США, протягом яких повідомили, що, розслідуючи справу про втручання в американські вибори, вони виявили “ретельно сплановану кампанію з метою вчинення політичного впливу”.

Газета пише, що ще два тижні тому експерти компанії встановили, що таку діяльність вели з восьми сторінок і 17 профілів у соцмережі Facebook, а також із семи акаунтів в Instagram. Компанія не змогла зв'язати ці акаунти з Росією, чиє Агентство інтернет-досліджень опинилося в центрі звинувачень, висунутих раніше цього року у справі про втручання у вибори 2016 року, але представники компанії розповіли Конгресу, що Росія, можливо, була залучена до цієї діяльності.

Проміжні вибори в американський Конгрес повинні пройти в листопаді 2018 року.

Нагадаємо, раніше конгресмени-демократи Комітету з розвідки Палати представників США опублікували копії проплачених "фабрикою тролів" публікацій у Facebook, створених для впливу на американські вибори у 2016 році. У квітні соцмережа видалила близько 270 сторінок, створених цією "фабрикою".

Liked the article?
Help us be even more cool!