ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook видалив понад 200 акаунтів і сторінок перед виборами в Молдові

15.02.2019, 10:56

Соціальна мережа Facebook видалила 168 акаунтів, 28 сторінок і вісім акаунтів Instagram через “залучення до скоординованої неавтентичної поведінки, спрямованої на людей у Молдові”, перед парламентськими виборами 24 лютого.

Про це повідомив 14 лютого керівник відділу кібербезпеки Facebook Натаніел Ґлейхер, інформує Радіо Свобода.

За словами Ґлейхера, адміністратори сторінок і власники облікових записів публікували записи про місцеві новини і політичні питання, зокрема включно з темами російської або англійської мови навчання чи “возз'єднання з Румунією”.

“Хоча люди, які стоять за цією діяльністю, намагалися приховати свою ідентичність, наш аналіз виявив, що частина цієї діяльності пов'язана зі співробітниками уряду Молдови”, – заявив Натаніел Ґлейхер.

“Враховуючи майбутні вибори в Молдові, ми хотіли дати людям інформацію про дії, які ми зробили, і факти, які ми знаємо сьогодні”, – додав він.

Як повідомляв ІМІ, 17 січня компанія Facebook повідомила про видалення за негідну поведінку 107 сторінок, груп та облікових записів, а також 41 акаунту Instagram, створених у Росії та тих, які діють в Україні.

Liked the article?
Help us be even more cool!