ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook створив відділ для боротьби з втручанням у вибори

19.10.2018, 10:10

Соціальна мережа Facebook створила спеціальний відділ для боротьби із втручанням у вибори, який має на меті запобігати поширенню неправдивої інформації, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на France-Presse.

Головний офіс протидії фейковим новинам розташувався в Каліфорнії. У новому відділі працюватимуть близько 20 людей, які є експертами з аналітики і програмування.

Як передбачають найближчі плани, фахівці стежитимуть за підозрілими акаунтами під час виборів у США та Бразилії. 28 жовтня в Бразилії відбудеться другий тур виборів президента, а на 6 листопада у США призначені проміжні вибори в Конгрес.

У березні 2018 року стало відомо про витік через компанію Cambridge Analytica даних 87 мільйонів користувачів Facebook. Усе це відбувається на тлі розслідування команди спецпрокурора Роберта Мюллера, яке стосується ймовірного втручання Росії в американські вибори, в тому числі і з використанням Facebook.

Соцмережа видалила майже 300 акаунтів, пов’язаних з російською “фабрикою тролів”, так званим “Агентством інтернет-досліджень”. Вашингтон звинувачує цю структуру в причетності до втручання в президентські вибори в США у 2016 році. Москва ці звинувачення неодноразово відкидала.

Як повідомляв ІМІ, у жовтні 2018 року співробітники соціальної мережі Facebook заблокували понад 800 сторінок і акаунтів користувачів за поширення неправдивої інформації напередодні запланованих на листопад проміжних виборів у США.

У жовтні 2018 року Facebook вперше заблокував у Росії десятки акаунтів, що були пов’язані з компанією Social Data Hub, яку соцмережа запідозрила в нелегальному зборі та аналізі даних користувачів.

Liked the article?
Help us be even more cool!