ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook передавав 60 виробникам смартфонів доступ до даних користувачів

04.06.2018, 11:41

Соцмережа Facebook за останні 10 років надала доступ до даних користувачів як мінімум 60 компаніям, що займаються виробництвом телефонів, у тому числі Apple, Amazon, BlackBerry, Microsoft і Samsung. Про це повідомляє 112.ua з посиланням на The New York Times.

Як наголошується, таким чином виробники смартфонів у низці випадків отримали доступ до даних не тільки користувачів соцмережі, але і їхніх друзів, причому без згоди останніх.

За даними видання, більшість угод, у рамках яких виробники телефонів отримують доступ до даних користувачів Facebook, досі в силі, хоча з квітня поточного року соцмережа почала поступово від них відмовлятися.

При цьому додається, що представники Facebook запевняють, що всі угоди з виробниками телефонів про доступ до даних відповідають правилам компанії та вимогам Федеральної комісії з торгівлі США.

У соцмережі також підкреслили, що за весь час дії угод не було жодного випадку яких-небудь зловживань отриманими даними.

Нагадаємо, на початку березня низка британських і американських ЗМІ повідомили, що компанія Cambridge Analytica збирала дані користувачів Facebook, щоб використовувати їх у політичній рекламі. З'ясувалося, що Cambridge Analytica незаконно отримала особисту інформацію 87 мільйонів користувачів соцмережі. Через це виник величезний світовий скандал.

Керівник соцмережі Марк Цукерберг був змушений давати показання в Сенаті та Палаті представників Конгресу США, а також у Європарламенті. Після цього компанія почала впроваджувати реформу політичної реклами.

 

Liked the article?
Help us be even more cool!