ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook назвав країни, держструктури яких найбільше запитують дані користувачів

16.05.2018, 12:15
Фото - BetaNews

Facebook представив звіт стосовно роботи з офіційними запитами від державних структур на надання даних користувачів соцмережі з 2013 року. Про це 15 травня повідомив її засновник Марк Цукерберг на своїй сторінці у Facebook, інформує Інтерфакс-Україна.

“Сьогодні ми вперше в порядку відкритості публікуємо звіт про ефективність забезпечення контролю. Цей звіт включає ті ж показники, якими ми користуємося для оцінки нашого розвитку. Ми будемо оновлювати його двічі на рік нашими результатами”, - написав він.

У першому півріччі 2013 року було одержано 25 тис. 607 запитів, з них у 62,1% наводяться будь-які дані, у другому півріччі 2017 року загальна кількість запитів склала 83 тис. 341, з них тільки в 74,8% містилася будь-яка інформація.

Згідно з даними соцмережі, більшість запитів з липня до грудня 2017 року надійшла з США, Індії та Великої Британії і жодного від Коста-Ріки, Ісландії та Ботсвани.

Так, з 32 тис. 742 запити компетентних органів США щодо розкриття даних акаунтів, лише 1 тис. 808 були екстреними, тобто не супроводжувалися судовими процедурами. Потрібна інформація стосувалася 53 тис. 625 акаунтів, і в 85% випадків деякі дані були надані, йдеться в звіті.

З 12 тис.171 індійських запитів щодо 17 тисяч 272 облікових записів користувачів, тільки 297 були терміновими, а інформація в цілому була на 53% запитів.

З 7 тис.455 британських запитів щодо 9 тисяч 719 акаунтів Facebook майже 1,4 тис. були екстреними, а інформація в цілому була на 92% усіх випадків.

Тим часом від Росії за друге півріччя 2017 року надійшло всього шість запитів, з них лише один екстрений щодо всього семи облікових записів, але жоден із запитів Facebook не надав будь-якої інформації, так само як за весь попередній час, тобто в 2013 році, поки ведеться моніторинг. Максимальна кількість запитів від РФ була отримана саме минулого року.

США, Велика Британія і Канада лідирують за кількістю екстрених запитів у Facebook.

Як пояснюється в звіті, Facebook розділяє звернення від правоохоронних органів країни на “запити в рамках судового процесу” і “екстрені запити”. До перших відносяться запити, отримані від урядів, які супроводжуються судовими процедурами, наприклад ордер на обшук. “Ми розкриваємо облікові записи виключно відповідно до наших умов обслуговування і чинного законодавства”, - наголошується в документі.

До екстрених відносяться ті, за яких у надзвичайній ситуації правоохоронні органи можуть подавати запити без судового рішення. “Залежно від обставин, ми можемо добровільно розкрити інформацію правоохоронним органам, коли у нас є всі підстави вважати, що питання пов'язане з неминучим ризиком спричинення серйозного фізичного каліцтва або смерті”, - йдеться в звіті.

У цілому, згідно з представленими даними, екстрені запити становлять 7,5% (6,2 тис.) від одержуваних Facebook звернень від урядових структур, і в 78,6% випадків соцмережа надає деякі дані, тоді як у разі запиту в рамках судових процедур інформація надається тільки в 74,5% випадків.

У звіті йдеться, що Facebook відповідає на запити даних відповідно до законодавства і призначеними для користувача умовами. “Кожен одержуваний нами запит ретельно перевіряється на правову достатність, і ми можемо відмовити або зажадати більшої специфіки для запитів, які видаються занадто широкими або невизначеними”, - йдеться у вступній частині звіту.

Liked the article?
Help us be even more cool!