ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Facebook дозволив користувачам Android блокувати фонове відстеження місцезнаходження

22.02.2019, 16:01

Facebook ввів функцію, яка дозволяє користувачам Android закривати доступ соцмережі до їхнього місцезнаходження у фоновому режимі, повідомляє “Детектор медіа”.

Оновлення набуло сили через кілька днів після публікації CNBC, де автори звинуватили службу безпеки Facebook у слідкуванні за місцезнаходженням користувачів, які публікували погрози на адресу соціальної мережі.

“Сьогодні ми впроваджуємо нове фонове керування розташуванням на Facebook для користувачів Android. Це потрібно, щоб користувачі самі могли обрати, чи вони хочуть, аби ми збирали інформацію про їхнє місцезнаходження у фоновому режимі роботи соціальної мережі. Наприклад, коли користувачі використовують функцію "Друзі поблизу", вони надають дозвіл Facebook на доступ до свого місцезнаходження. Навіть якщо вони не використовують Facebook прямо у цей момент і він працює фоново”, — написав технічний директор соціальної мережі Пол Макдональд (Paul McDonald) у Facebook Newsroom.

Поки що свіже оновлення недоступне для України, але розробники обіцяють найближчим часом  зробити його доступним для всіх користувачів Facebook. Налаштування фонового відстеження геолокації будуть доступні у розділі “Налаштування та Конфіденційність”.

Що ж до користувачів iOS, то компанія Apple раніше вже надала своїм клієнтами можливість блокувати намагання Facebook відстежити місцезнаходження у фоновому режимі, тому оновлення не потрібне.

Нагадаємо, що нещодавно Facebook також додала можливість видаляти свої повідомлення для отримувача впродовж 10 хвилин після надсилання.

Liked the article?
Help us be even more cool!