ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Дзеркало тижня. Україна" програло суд Бойку

10.04.2012, 03:51
Сьогодні Шевченківський райсуд Києва відхилив позов видання «Дзеркало тижня. Україна» до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка у справі про «вишку Бойка». Видання подаватиме апеляцію, повідомляється на сайті газети.

Шевченківський районний суд м.Києва постановив не задовольняти позов «Дзеркала тижня. України» до міністра енергетики та вугільної промисловості України Юрія Бойка про захист ділової репутації. Постанову зачитав сьогодні суддя Анзор Саадулаєв.

«Дзеркало тижня. України», після отримання мотиваційної частини постанови, буде подавати до апеляційного суду.

Нагадаємо, у липні 2011 року «Дзеркало тижня. Україна» та журналісти Юрій Ніколов та Олексій Шалайський подали позов до Печерського суду м.Києва на міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка за його твердження про те, що розслідування газети, опубліковане під назвою «Вишка для Бойка», є «заказухою».

Видання та журналісти просять суд зобов'язати Юрія Бойка спростувати його висловлювання через інформагентство УНІАН. Матеріальні вимоги у позові відсутні.

Зокрема у коментарі агентству Юрій Бойко повідомив, що має намір звернутися до СБУ з проханням знайти замовників статті "Вишка для Бойка". "Це чиєсь замовлення. Ми зараз попросили СБУ, щоб з'ясували, хто замовник...Це заказуха - сто відсотків", - заявив тоді Бойко.

Мова у статті йшла про тендер «Чорноморнафтогазу», на якому той придбав за $400 млн бурову установку, в той час як на світовому ринку така ж установка коштує $250 млн. Учасниками тендеру стали дві взаємопов'язані зарубіжні фірми.

Пізніше офіційні особи «Нафтогазу України» стверджували, що решта суми (різниця в ціні в $150 млн) буде витрачена на додаткові товари і послуги, документального підтвердження чого не було надано досі.

Юридичну допомогу виданню надали Інститут розвитку регіональної преси та адвокатське об'єднання «Волков і партнери». Представляють інтереси «Дзеркала тижня. Україна» у суді юристи об'єднанням «Волков і партнери».

Фото ZN.UA

 
Liked the article?
Help us be even more cool!