ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"Ділова столиця" повідомляє, що невідомі погрожують і шантажують їхнього журналіста

27.03.2018, 11:29
Фото - dsnews.ua

Видання “Ділова столиця” повідомляє, що невстановлені особи намагаються залякати редактора рубрики “Світ” Олексія Кафтана. Про це повідомляється на сайті видання.

Зокрема, машину журналіста було двічі пошкоджено - 18 і в ніч на 21 березня.

У першому випадку, зазначає видання, невідомий на авто скоїв зіткнення з машиною і втік з місця ДТП. У другому було розбито скло і викрадено деяке майно, яке не має особливої ​​цінності. Обидва інциденти були задокументовані співробітниками патрульної поліції.

Крім того, 24 березня журналісту зателефонував невідомий, який назвався “Євгеном” і повідомив, що Олексія Кафтана намагаються таким чином провчити. “Євген”, який запевнив, що не є співробітником поліції, пообіцяв надати більше інформації в обмін на деяку грошову винагороду. Запис розмови є в розпорядженні видання.

Редакція “Ділової столиці” зазначає, що побоюється за журналіста, і вважає, що ці події можуть бути пов'язані або з його професійною діяльністю, або з витоком особистої інформації з Нацполіціі, що також становить загрозу безпеці його і його близьких.

У зв'язку з цими обставинами Олексій Кафтан направив до прокуратури Києва заяву із закликом відреагувати на факт вимагання та з'ясувати причини витоку інформації, яка була відома лише працівникам Національної поліції України, а також вжити заходів щодо захисту сім'ї і майна журналіста від протиправних дій невідомих осіб.

“Редакція цілком підтримує свого колегу і закликає правоохоронні органи зробити все від них залежне для гарантування безпеки колеги і його близьких”, - зазначає видання.

Олексій Кафтан має дві версії  щодо причин шантажу, уточнив він “Детектору медіа”.

“Перша - професійна діяльність. Я дуже рідко лишаю машину в дворі - лічені дні на рік. Але з щонайменше трьох десятків автівок із інтервалом у добу чомусь постраждала саме моя (сусідні навіть без подряпини, в нашому дворі, наскільки мені відомо, випадків пограбування машин досі не було).

Друга версія - справді, збіг подій - рівно до того моменту, як я зв'язався із поліцією… Тоді схема виглядає просто: мої дані у якийсь спосіб і з якихось причин віддали в розробку шахраям. Та в цьому випадку мені теж може загрожувати небезпека”, - розповів він.

Він також розповів, що листа до прокуратури за порадою адвоката відправив 26 березня замовним листом, тому реакція прокуратури наразі невідома.

“До поліції не звертався з тієї причини, що “Євген” посилався на факти щодо другої пригоди. Тобто або відбувся витік інформації про пограбування (звісно ж, не сам по собі), або особа, яка телефонувала, сама є співробітником поліції. З огляду на це писати заяву за місцем помешкання - просто безглуздо”, - пояснив журналіст.

Liked the article?
Help us be even more cool!