ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держкомтелерадіо заборонив ввозити в Україну ще кілька книг з РФ

14.02.2018, 16:28

Держкомтелерадіо не дав дозволу на ввезення в Україну ще кількох антиукраїнських книг з території держави-агресора. Про це повідомляється на сайті Держкомтелерадіо.

“Держкомтелерадіо відмовив ТОВ “Форс Україна” у видачі дозволу на ввезення в Україну з території держави-агресора книг: Роман Сенчин “Постоянное напряжение” та  серію “Путешествие вокруг света” (видавець -  ТОВ “Издательство “Э”)”, - повідомляє комітет.

Наказ про відмову видано на підставі рішення експертної ради Держкомтелерадіо з питань аналізу та оцінки видавничої продукції щодо віднесення її до такої, яка не дозволена до розповсюдження на території України.

Зокрема, у книзі Романа Сенчина присутня пропаганда імперських геополітичних доктрин держави-агресора та пропаганда війни.  Один із її героїв, російський офіцер  запасу, ностальгує за війною: “А вокруг… Вокруг Новороссия, Сирия… То один его однополчанин уехал в Донбасс, то другой добился отправки в Сирию. С гордостью за этих ребят сообщал он и с досадой на себя…” А далі – опис подій в Україні із пропагандистськими гаслами: “антигосударственный переворот в Киеве”, “гибли люди, говорящие по-русски”, “надо вводить войска – защитить наших братьев и остановить бандеровцев-фашистов!”.

Серія дитячих книжок “Путешествие вокруг света” не викликала питань щодо змісту, проте у вихідних даних видань зазначено: “Отпечатано в России. Республика Крым”. “Саме через цю “помилку” в географії (Крим був, є і буде українським!) видання не отримали дозволу на ввезення і розповсюдження в Україні”, - зазначає комітет.

Liked the article?
Help us be even more cool!