ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держдума РФ ухвалила закон про ізоляцію Рунету

16.04.2019, 12:11
Фото – dw.com

16 квітня Держдума Росії ухвалила в третьому, остаточному, читанні закон про “гарантування безпечного і сталого функціонування” інтернету на території Росії, повідомляє "Медуза".

Закон про ізоляцію російського сегмента інтернету набере чинності 1 листопада 2019 року. Окремі положення – про криптографічний захист інформації та про національну систему доменних імен –  почнуть діяти з 1 січня 2021 року.

Рада Федерації розгляне закон про ізоляцію Рунету 22 квітня, повідомив сенатор Андрій Клішас, який брав участь у розробленні документа.

Як повідомляє “Новая газета”, авторами ініціативи про створення “суверенного інтернету” в Росії виступили голова комітету Ради Федерації з конституційного законодавства і держбудівництва Андрій Клішас, його перший заступник Людмила Бокова і депутат Держдуми Андрій Луговий.

Йдеться про створення автономного російського сегмента інтернету в тому разі, якщо його від'єднають від загальносвітової мережі. Документ передбачає створення відповідної інфраструктури. Функції з координації забезпечення сталого інтернету в Росії покладаються на Роскомнагляд.

Документ було “підготовлено з урахуванням агресивного характеру ухваленої у вересні 2018 року Стратегії національної кібербезпеки США”, в якій ідеться про покарання для Росії за звинуваченням у скоєнні хакерських атак, вказують автори.

“У цих умовах необхідні захисні заходи для забезпечення довгострокової і стійкої роботи мережі Інтернет у Росії, підвищення надійності роботи російських інтернет-ресурсів”, – йдеться в пояснювальній записці.

Liked the article?
Help us be even more cool!