ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Держагентство Каськіва заявило, що «КоммерсантЪ-Украина» опублікував недостовірне інтерв’ю

06.02.2013, 00:39

Державне агентство з інвестицій та управління національними проектами заявляє, що на сайті «КоммерсантЪ-Украина» та в друкованій версії видання № 17 від 5 лютого 2013 року опубліковано недостовірне інтерв'ю голови агентства Владислава Каськіва, повідомляється на сайті агентства.

“У тексті інтерв'ю опублікована надумана та викривлена інформація, яка не відповідає автентичному тексту. Також в тексті згадуються власні назви компаній, зокрема компанії "Газпром", яка не звучала у згаданому інтерв'ю”, - повідомляють в агентстві.

Агентство заявляє, що текст інтерв'ю опублікований з порушенням частини 3 статті 13 закону «Про авторське право та суміжні права», якою встановлено, що опублікування запису інтерв'ю допускається лише за згодою особи, яка дала інтерв'ю і за законом є його співавтором. Пунктом 4 частини 1 статті 14 цього ж закону визначено, що автору належать такі права, як вимагати збереження цілісності твору і протидіяти будь-якому перекрученню, спотворенню чи іншій зміні твору або будь-якому іншому посяганню на твір, що може зашкодити честі і репутації автора.

Агентство вимагає негайно спростувати інформацію, розміщену на електронних та друкованих ресурсах, та звертається до ЗМІ, які здійснили передруки, з проханням внести відповідні уточнення.

Як пише “Телекритика”, назва “Газпром” у прямих цитатах Каськіва в опублікованому інтерв'ю на сайті Kommersant.ua відсутня, а згадується в редакційних примітках: «СМИ, очевидно простимулированные и работающие в интересах газового монополиста («Газпром» - Ъ), продолжают тиражировать недостоверную информацию, в частности, про «лыжного инструктора». Важно отметить, что, несмотря на информационную провокацию в СМИ, прямых юридических или финансовых последствий для нас не было и ни одна компания не отказалась от участия в проекте». Водночас слово «Газпром» є в цитатах Каськіва в друкованій версії.

Редакція відкоригувала інтерв'ю на сайті після наполегливих дзвіків з держагентства зранку, уточнив у Facebook редактор відділу економіки та фінансів «Коммерсанта» В'ячеслав Садовничий.

Автор інтерв'ю Ігор Бурдига у коментарі «Українській правді» сказав, що слово «Газпром» в тексті дійсно не звучить, але двічі в різних абзацах згадується «газовий монополіст» і «російський монополіст» («Газпром» - єдиний газовий монополіст у Росії).

«Вчора (4 лютого - ред.) ми відправили о 18:35 текст інтерв'ю прес-секретарю, але відповіді до 22, до кінця робочого дня, не було. При запису інтерв'ю прес-секретар Оксана Воронькова просила скинути інтерв'ю почитати перед виходом, але що воно підлягає обов'язковому погодженню не говорила», - зазначив автор. 

Liked the article?
Help us be even more cool!