ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат міськради Дубна заявляє про цензуру в комунальній газеті. Мер і редакція спростовують

23.08.2011, 05:06
Депутат місцевої ради міста Дубна Рівненської області Віктор Богомаз заявляє, про те що мер міста тисне на комунальну газету «Замок». Про це  повідомляє «Телекритика» з посиланням на В. Богомаза.

Зокрема, за словами депутата, при визначенні переможців громадсько-політичного рейтингу «Кришталевий жолудь» «мер міста Василь Антонюк, який очолює комісію з розгляду кандидатур номінантів, змусив членів журі у відкритому режимі переголосувати за дві кандидатури, які не пройшли за результатами таємного голосування». Пан Богомаз зазначає, що саме через це він публічно відмовився від отримання дискредитованої нагороди.

«Відкрите звернення з цього приводу депутат надіслав для публікації у міську комунальну газету "Замок". Міський голова Антонюк зрозумів, що від цього може серйозно постраждати його особиста репутація. Тому він категорично заборонив головному редактору публікувати в газеті опозиційну заяву, - йдеться у повідомлені депутата Богомаза. - В результаті усі міські газети, крім комунальної, опублікували звернення депутата. Від головного редактора йому стали відомі факти тиску і цензури на пресу з боку міського голови Василя Антонюка».

Віктор Богомаз заявив, що планує звернутися до прокуратури з проханням розслідувати цей інцидент: «Прошу притягнути до відповідальності за порушення моїх прав». Те, що комунальна газета не надрукувала його заяву, він розцінює як порушення його прав як депутата місцевої ради і посилається на статтю 11 закону «Про статус депутатів місцевих рад». У пункті 4 цієї статті йдеться: «доступу до засобів масової інформації комунальної форми власності з метою оприлюднення результатів власної депутатської діяльності та інформування про роботу ради в порядку, встановленому відповідною радою».

Мер міста Дубно Василь Антонюк  наголосив на тому, що він не чинив тиску на газету і не говорив з редактором «Замку» на цю тему.

«Якщо людина відмовляється від "Жолудя", то вона має подати заяву в комісію, і комісія маю цю заяву розглянути. Якби я тиснув на газету, то я б як міський голова не написав на нього (Віктора Богомаза) подання про нагородження. Але я підписав подання, і ми будемо його узгоджувати на День міста і будемо нагороджувати. Якби я тиснув на газету, то боявся б, що інші надрукують щось погане. Але всі інші газети заяву Богомаза надрукували. Якби я думав, що в чомусь винний, тоді б я попросив приватні газети це не друкувати», - сказав пан Антонюк.

В редакції "Замку" ІМІ повідомоли, що в газеті є редакційна рада, яка й вирішує які матеріали йдуть до друку. І на особисту думку співробітниці газети, яка відмовилась представитися, мер на газету не тисне.

 
Liked the article?
Help us be even more cool!