ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Депутат Держдуми просить прокуратуру перевірити російську службу ВВС на екстремізм

25.09.2015, 14:47

Депутат Держдуми Росії Олександр Сидякін направив генеральному прокурору Юрію Чайці запит про перевірку російської служби ВВС на екстремізм, повідомляє Крим.Реалії.

Копію запиту він опублікував у твіттері. У ній, зокрема, депутат просить “вжити заходів щодо редакції російської служби Бі-бі-сі аж до припинення діяльності в судовому порядку”.

Приводом став запис в твітері ВВС “У Німеччині цей меморіал іноді називають “могилою невідомого насильника”, але чому?” з посиланням на замітку “Згвалтування Берліна: невідома історія війни”.

У матеріалі кореспондентки ВВС Люсі Еш йдеться про пам'ятник радянському воїну-визволителю в Трептов-парку, розташованому в східній частині Берліна.

“Мою увагу привернув напис, що нагадує, що радянські люди врятували європейську цивілізацію від фашизму. Але для деяких в Німеччині цей меморіал - привід для інших спогадів”, - написала британська журналістка.

Стаття присвячена виходу в Росії щоденника радянського офіцера Володимира Гельфанда. Автор матеріалу привела низку свідчень з щоденника та інших джерел, які, як вона вважає, свідчать про масові згвалтування німкень солдатами Червоної Армії після взяття Берліна.

Публікація цієї статті викликала хвилю негативної реакції в соцмережах і російських ЗМІ.

Liked the article?
Help us be even more cool!