ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CPJ закликав Україну скасувати блокування російських ЗМІ

25.05.2018, 13:20

Після оприлюднення Президентом України нового санкційного указу №126/2018, який з-поміж іншого встановлює вимогу до провайдерів блокувати сайти, Комітет захисту журналістів закликав українську владу “скасувати заборону російських медіакомпаній”. Заява опублікована на сайті Комітету, повідомляє “Детектор медіа”.

“Ми закликаємо українську владу утримуватися від заборони ЗМІ, незалежно від того, позитивно чи негативно вони висвітлюють події. Боротьба з пропагандою шляхом цензури не тільки недемократична, але також неефективна. Ми закликаємо Україну скасувати заборону російських медіакомпаній”, - сказала координаторка програми КЗЖ Європи та Центральної Азії Ніна Огнянова.

Раніше КЗЖ вимагав від України оприлюднити докази у справі затриманого керівника “РІА Новини Україна” Кирила Вишинського. Координатор програми CPJ у Європі і Центральній Азії Ніна Огнянова заявила, що “криміналізація альтернативних новин та поглядів не має місця в демократичній Україні”.

Як повідомляв ІМІ, 14 травня 2018 року Президент України своїм указом №126/2018 ввів в дію рішення РНБО України від  2 травня 2018 року “Про застосування та скасування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”. До списку санкцій увійшли 756 юридичних осіб та 1748 фізосіб, зокрема низка російських ЗМІ та окремих медіаперсон.

Громадська організація “Лабораторія цифрової безпеки” наголосила, що такий спосіб блокування – на основі указу глави держави – є незаконним.

25 травня низка медійних громадських організацій закликала українську владу відмовитись від практики ухвалення рішень про блокування сайтів без встановлення юридичного факту порушення закону та без дотримання належних юридичних процедур.

15 травня 2017 року Президент України Петро Порошенко своїм указом ввів у дію рішення РНБО “Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)”, які передбачають блокування доступу до російських соцмереж “ВКонтакте” і “Однокласники”, а також до сервісів “Яндекса” і Mail.ru.

Liked the article?
Help us be even more cool!