ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CPJ випустив збірку "Остання колонка" в пам'ять про вбитих журналістів

14.03.2019, 15:40
Фото - скріншот з thelastcolumn.com

Комітет захисту журналістів (CPJ) випустив збірку “Остання колонка” в пам'ять про вбитих журналістів. Про це йдеться на сторінці CPJ у Twitter, повідомляє “Детектор медіа”.

До збірки увійшли колонки 24 убитих журналістів із різних країн. Зокрема, остання робота вбитого в Україні журналіста Павла Шеремета.

Онлайн-збірку “Остання колонка” створено задля збереження пам'яті про журналістів, убитих через професійну діяльність, та задля того, аби винних у їхніх смертях було покарано, йдеться в дописі.

Крім останніх робіт 24 журналістів з різних країн світу, на сайті зібрано відеорозповіді родичів і друзів загиблих.

Серед тих, кого представлено в збірці: американська журналістка британської газети The Sunday Times Мері Колвін, вбитий у консульстві Саудівської Аравії у Стамбулі журналіст Джамаль Хашкаджі, російська журналістка-опозиціонерка Анна Політковська, убитий в Україні журналіст Павло Шеремет та інші.

За словами авторів збірки, з 1992 року у світі було вбито 1337 журналістів. Їхні імена внесено в анімоване лого на головній сторінці онлайн-збірки. Повідомляється, що лого буде оновлюватися – доповнюватися новими іменами загиблих журналістів.

Liked the article?
Help us be even more cool!