ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чиновники Деснянської РДА відмовили журналістам СТБ у інформації щодо квартирної черги

15.02.2012, 02:51
Деснянська РДА відмовила в доступі до інформації про державні квартири, що були надані в Деснянському районі м. Києва в 2011 році, посилаючись на рішення Конституційного суду. Про це ІМІ повідомила журналістка СТБ Наталя Соколенко.
 

У листопаді 2011 року канал СТБ отримав  документи про те, як посадовці зробили для самих себе виняткові правила, аби стати до квартирної черги. Від простих охочих до безоплатних квадратних метрів вимагають, згідно з законом, київської прописки й постійного проживання в Києві протягом п'яти років. Натомість для себе чиновники РДА зробили виключення.
 

На запит Деснянська РДА відповіла відмовою, посилаючись на Закон «Про захист персональних даних» та Рішення Конституційного Суду України у справі за конституційним поданням Жашківської районної ради Черкаської області щодо офіційного тлумачення положень частини першої, другої статті 32, частини другої, третьої статті 34 Конституції України.
 

Нагадаємо, цим рішенням Конституційний суд фактично виокремив держслужбовців в окрему касту, надаючи їм право «статусу публічної особи, зокрема державного службовця, державного чи громадського діяча, який відіграє певну роль у політичній, економічній, соціальній, культурній або іншій сфері державного та суспільного життя».
 

За визначенням Харківської правозахисної групи, «Конституційний Суд України вдався до неприпустимо розширеного тлумачення принципу заборони дискримінації, добре відомого європейському законодавству».
Як зазначає Наталія Соколенко, оскільки державні квартири надаються за бюджетні кошти, дані про їх надання повинні перебувати у публічному доступі.
 
ІМІ
 


 
Liked the article?
Help us be even more cool!