ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Чи дійсно виявлено організатора вбивства Політковської?

25.08.2011, 05:01
У розслідуванні вбивства оглядача російської «Нової газети» Анни Політковської у 2006 році є серйозні зрушення: затриманий можливий організатор цього злочину, повідомляє Радіо Свобода.
Мова йде про підполковника міліції у відставці Дмитра Павлюченкова, колишнього начальника 4-го відділу оперативно-пошукової роботи міського УВС Москви. Хоча інші підозрювані у вбивстві – троє братів Махмудових, як каже їхній адвокат, ніколи не знали Павлюченкова та й спростовують свою участь у цьому злочині.
Анна Політковська відкрито і сміливо викривала в пресі зловживання правами людини в Чечні і була критиком Кремля та офіційного чеченського керівництва. Вона була вбита у жовтні 2006 року в під’їзді власного будинку в Москві.
 
Один із учасників вбивства Політковської, оперативник московського УБОЗу Сергій Хаджикурбанов і ймовірний зв’язковий між замовником і виконавцями (як стверджував раніше Павлюченков на слідстві) вже відбуває покарання з лютого 2010-го за здирництво. Сам Павлюченков був донедавна свідком у справі про вбивство журналістки, але його заарештували за новими обставинами 23 серпня.
 
Працівники «Нової газети» кажуть, що давно знали про те, що Дмитро Павлюченков отримав замовлення на вбивство їхньої колеги і постійно вів стеження та прослуховування. Вони припускають, що сам підполковник не мав мотиву для злочину, ним хтось керував.
 
Під слідством у справі Анни Політковської також перебувають троє братів Махмудових – Джабраїл, Ібрагім та Рустам. Саме Рустама слідство називає безпосереднім виконавцем вбивства, який до травня цього року був у бігах. Тепер же Рустам каже, що він тікав від іншого неправдивого звинувачення і ніякого стосунку до вбивства Політковської, як і його двоє братів, не має. Видав слідству братів Махмудових і Хаджикурбанова Дмитро Павлюченков, коли був лише свідком у справі.
 
Коментуючи арешт Павлюченкова, старший брат заарештованих Махмудових Анзор у розмові з Радіо Свобода сказав: «Я думаю, що для нас немає жодної різниці від того, що він затриманий. Вони не знали його. Це він сам стверджував. Він на першому ж допиті дав свідчення, що не знав моїх братів. Ви питаєте про справжнього вбивцюю… Думаю, що вони (слідство) знають того, хто її вбив».

Упродовж 48 годин затриманий Дмитро Павлюченков буде під вартою, потім Басманний суд Москви визначить його подальшу долю.
 
Liked the article?
Help us be even more cool!