ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкаський прокурор поскаржився в поліцію на журналіста, який написав про його статки

05.02.2018, 14:51
Олександр Кожушко, фото - "Кропива"

Черкаський відділ поліції ГУНП в області відкрив стосовно журналіста місцевого інтернет-видання “Кропива” Олександра Безпрозванного кримінальне провадження після публікацій про статки заступника начальника відділу управління прокуратури Черкаської області Олександра Кожушка. Провадження відкрито за заявою Кожушка, який вважає, що журналіст поширив конфіденційну інформацію щодо нього. Про це повідомляється на сайті видання.

Мова йде про публікації - від 18 вересня 2017 року “Для збереження заощаджень прокурор обрав солідний антикваріат” та від 9 листопада 2017 року “Золотий” прокурор, у розквіті сил, відсудив підвищення пенсії по інвалідності”. Згодом за ними навіть вийшов сюжет на телеканалі “Інтер”.

До редакції надійшло звернення Черкаського відділу поліції, датоване 4 січня, у якому повідомлялося, що кримінальне провадження відкрито 16 грудня 2017 року та внесено до єдиного державного реєстру досудових розслідувань за номером 12017251010010040.

Інкриміноване правопорушення кваліфіковане за ч. 1 ст. 182 Кримінального кодексу України ("Порушення недоторканності приватного життя"). У зверненні слідчий просить підтвердити, що Олександр Безпрозванний є співробітником видання “Кропива”.

Як пише редакція, з власних джерел їм вдалося отримати витяг з кримінального провадження. Згідно з витягом, провадження відкрито за заявою Кожушка. Прокурор вважає, що в публікації від 18 вересня 2017 року було поширено конфіденційну інформацію щодо нього.

“Відзначимо, що вся інформація видання стосовно прокурора Кожушка зібрана з відкритих джерел (декларацій, реєстру судових рішень, особистої сторінки прокурора в соцмережі Фейсбук)”, - зауважує редакція.

В коментарі ІМІ Олександр Безпрозванний повідомив, що він зробив щодо прокурора декілька публікацій і вони зроблені на основі декларацій посадовця і з реєстру судових рішень.

“Суть така: було декілька публікацій по цьому прокурору. Статті зроблені на основі його декларацій, реєстру судових рішень, і навіть був сюжет наприкінці листопада на “Інтері” на основі моїх матеріалів. А потім я дізнався, що у грудні відкрили справу, а дізнався про це лише на початку січня, коли прийшов запит з Черкаського відділу поліції, вони просили підтвердити, що я є співробітником сайту “Кропива”. Хоча ця інформація є в реєстрі фізичних і юридичних осіб, але запит був. Тоді я взнав, що справа відкрита і за якою статтею”, - розповів журналіст.

Проте Безпрозванного на допити не викликали, а прокурор не звертався стосовно матеріалів про нього.

“Щодо ходу розслідування справи - я телефонував слідчому. Він пояснив мені, що він на лікарняному і сам мені зателефонує. Але після того пройшло вже два тижні і мені ніхто не телефонував”, - зазначив журналіст, додавши, що надсилатиме запит до ГУНП в області щодо стану розслідування його справи.

Довідка:

Стаття 182. Порушення недоторканності приватного життя

  1. Незаконне збирання, зберігання, використання, знищення, поширення конфіденційної інформації про особу або незаконна зміна такої інформації, крім випадків, передбачених іншими статтями цього Кодексу, караються штрафом від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до трьох років.
Сканкопії - "Кропива"
Liked the article?
Help us be even more cool!