ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Черкаського активіста і журналіста Василя Сергієнка катували та вбили київські бандити - МВС

16.10.2015, 11:01

Журналіста, майданівця і громадського активіста, 58-річного Василя Сергієнка із Корсуня-Шевченківського (Черкаська область), викрали, катували та вбили київські бандити. На слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. Про це 15 жовтня заявив начальник управління МВС України в Черкаській області Владислав Пустовар під час засідання громадської ради, повідомляє Укрінформ.

«4 квітня 2014 року у вбивстві Василя Сергієнка брали участь дві групи бандитів із Києва. Завданням першої було викрасти жертву. Четверо осіб на автомобілі «Лада «Пріора» напередодні вбивства під'їхали до будинку, де мешкав журналіст і відвезли Сергієнка в покинуту будівлю на узліссі. Там на них чекали двоє бандитів із другої групи. Напередодні викрадення вони купили в одному зі столичних супермаркетів лопати й відра. У лісі під Корсунем вибрали місце, викопали яму і чекали, поки їм передадуть викраденого. Зробивши чорну справу, убивці спокійнісінько поїхали в Київ», - повідомив деталі злочину Пустовар.

Наступного дня тіло Сергієнка знайшли за 15 кілометрів від міста у Виграївському лісі. На жертві були численні ножові поранення, сліди черепно-мозкової травми. Руки вбитого були закуті в кайданки, а ноги перебиті в колінах. Вбивці жорстоко його катували, а потім вкинули в яму, притисли обличчям до землі й задушили.

За словами Пустовара, на слід убивць оперативників вивів обривок касового чека одного зі столичних супермаркетів. Переглядаючи відеозаписи камер спостереження магазину, правоохоронці помітили двох чоловіків, які купували відра й лопати.

«Цей момент і став відправною точкою розплутування всього трагічного клубка», - підкреслив Пустовар.

Бандитів затримали під час вчинення ними іншого тяжкого злочину. Обшивку салону машини вони поміняли, але під нею експерти-криміналісти знайшли сліди крові Сергієнка, що довела експертиза ДНК.

Ще одного вбивцю шукають, але, як сказав членам громадської ради Пустовар, є підстави вважати, що його вже немає серед живих.

Як повідомляв ІМІ, 4 квітня 2014 року журналіста та громадського активіста Василя Сергієнка було викрадено у місті Корсунь-Шевченківський Черкаської області у дворі власного помешкання.

Через декілька днів його тіло знайшли закатованим, з пакетом на голові, з ножовими пораненнями, наручниками на руках в лісі в Корсунь-Шевченківському районі Черкаської області.

Черкаська обласна організація ВО «Свобода» пов’язувала викрадення з журналістською діяльністю, зокрема, з серією викривальних статтей “щодо таємних сторін бізнесу латифундиста, місцевого олігарха, народного депутата від Партії регіонів, друга Віктора Ющенка та Сергія Тулуба, Героя України Геннадія Бобова”.

Сам Бобов звернувся до органів внутрішніх справ, прокуратури і Служби безпеки України з вимогою забезпечити неупереджене і справедливе розслідування в справі викрадення представника ВО «Свобода» Василя Сергієнка. Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков прийняв звернення народного депутата Бобова.

21 листопада 2014 року Президент України присвоїв Василю Сергієнку звання Героя України.

11 липня 2015 року працівники прокуратури Черкаської області спільно з управлінням МВС в області затримали жителя міста Києва за підозрою у вчиненні тяжкого злочину за фактом вбивства журналіста та громадського діяча Василя Сергієнка.

Фото - Прочерк

Liked the article?
Help us be even more cool!