ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

CБУ викрила мережу інтернет-провокаторів для поширення паніки після введення воєнного стану

06.12.2018, 12:14
Фото - СБУ

Служба безпеки України викрила мережу інтернет-провокаторів, найнятих спецслужбами РФ для поширення паніки в країні після введення воєнного стану. Про це повідомляється на сайті СБУ.

Так, СБУ затримала мешканця міста Кам’янського на Дніпропетровщині, який поширював у соцмережах інформацію із публічними закликами до зміни меж території та державного кордону України.

Згідно з повідомленням, під час проведення санкціонованих слідчих дій правоохоронці виявили електронне листування зловмисника з громадянами РФ та мешканцями тимчасово анексованої АР Крим, які ставили перед ним завдання з поширення провокаційних матеріалів. Зокрема, публікацію статей щодо “правомірності” дій Військово-морських сил РФ поблизу Керченської протоки та засудження дій українських моряків.

Співробітники СБУ встановили, що після введення воєнного стану на території декількох областей України від росіян було отримано завдання з поширення неправдивих матеріалів.

“Куратори з РФ розсилали фейкову інформацію нібито від української влади із вказівками щодо “використання для військових потреб” автомобілів з іноземною реєстрацією, фейкові фотографії порожніх продуктових прилавків магазинів на території України, великих черг на автозаправних станціях, повісток з військових комісаріатів у межах загальнодержавної мобілізації”, - йдеться в повідомленні.

СБУ отримала інформацію про створення мережі таких інтернет-провокаторів, до якої  залучалися саме мешканці України.

Триває досудове слідство в межах кримінального провадження розпочатого за ст. 110 Кримінального кодексу України. Наразі тривають слідчі дії для встановлення осіб кураторів та учасників мережі інтернет-провокаторів.

Liked the article?
Help us be even more cool!