ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Бельгія запровадила для своїх журналістів збір за участь в самітах ЄС

01.08.2018, 10:45
Фото - 1news.com.ua

Журналісти, які відвідують саміти ЄС, повинні будуть сплачувати 50 євро кожних півроку за проходження перевірки безпеки. Про це йдеться у повідомленні про процедуру акредитації на саміт ЄС, який відбудеться в Брюсселі 18 жовтня, повідомляє “Європейська правда” з посиланням на Euractiv.

У Європейській раді заявили, що з 1 червня нове бельгійське законодавство передбачає плату в розмірі 50 євро за проходження перевірки безпеки. Результати перевірки діятимуть півроку.

Плату повинен внести роботодавець будь-якого представника ЗМІ, якщо він має бельгійське громадянство чи є резидентом Бельгії.

На сайті Ради сказано, що бельгійська влада надсилатиме рахунок-фактуру роботодавцю журналістів – це означає, що журналістам самим не потрібно буде сплачувати збір.

Цей збір стосується винятково журналістів, які проживають у Бельгії – іноземці від плати звільнені.

Близько тисячі журналістів, які висвітлюють питання ЄС, постійно перебувають в Брюсселі. Більшість з них відвідують саміти ЄС, які відбуваються приблизно п’ять разів на рік. Це означає, що бельгійська влада може заробити приблизно 50 тисяч євро протягом півроку.

Бельгія щорічно отримує багатомільйонні кошти від ЄС для проведення зустрічей Європейського Союзу на найвищому рівні. Кошти насамперед спрямовані для забезпечення необхідного рівня безпеки, тому, наголошує видання, рішення бельгійської влади видається щонайменше дивним.

Прес-служба Ради ЄС заявила, що вона була здивована інформацією про дію нового бельгійського закону. У прес-службі додали, що озвучили своє хвилювання бельгійській владі з приводу дискримінаційного характеру законодавства, а також те, що такий крок є безпрецедентним порівняно з будь-якими іншими міжнародними подіями.

Liked the article?
Help us be even more cool!