ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Андрушко залишив "Вікна-новини" через цензуру

02.06.2012, 11:20
Журналіст Сергій Андрушко залишив програму «Вікна-новини» на СТБ. Керівник департаменту інформаційно-аналітичного мовлення телеканалу СТБ Володимир Павлюк зазначив, що його не влаштовує якість матеріалів журналіста. Андрушко ж вважає, що поняття цензури головний редактор підмінив поняттям “неякісний сюжет”, повідомляє “Телекритика”.

Співпрацю з журналістом припинено з 5-го червня 2012 року, зазначив Павлюк.
“Причина дуже проста: мене не влаштовує якість матеріалів Сергія Андрушка. Я з ним про це неодноразово говорив”, - прокоментував таке кадрове рішення Павлюк.

На прохання уточнити, про які саме претензії йдеться, Павлюк відповів, що готовий аргументувати їх щодо кожного сюжету журналіста: “Ми можемо проаналізувати всі матеріали - кожний сюжет Сергія Андрушка, який вийшов в ефір чи не вийшов. До кожного матеріалу, який він робив, в мене були претензії. І ці претензії ніяким чином не виправлялися”. Про здобутки в роботі журналіста, вдачі і невдачі керівник Аандрушка порадив запитати безпосередньо в Сергія.

“Я дуже сподівався на те, що Сергій дуже високо підніме планку для ньюзрума щодо якості матеріалів та його роботи. Але протягом двох місяців співпраці цього не відбулося, на жаль”, - сказав Павлюк. На запитання, чи очікуються у проекті й інші кадрові зміни і чи є претендент на місце Андрушка, Павлюк сказав: “Ні, немає”.

Сам Сергій Андрушко щодо розірвання контракту зазначив: “Сьогодні поняття цензури головний редактор підмінив поняттям “неякісний сюжет”. Справді, є факти для аналізу Володимиру Павлюку. За півтора місяці співпраці з ним не вийшли до етеру аж чотири моїх сюжети, в одному з яких вирізані ним майже усі синхрони високопосадовців. Для прикладу, за 10 років моєї роботи у “Вікнах-новини” одиничні сюжети, які не потрапили до етеру – увійшли у відкритий лист журналістів СТБ про факти цензури”.

Нагадаємо, Володимир Павлюк очолив департамент інформаційно-аналітичного мовлення СТБ 1 травня 2012-го року, прийшовши на зміну Михайлу Єрмолаєву.

До роботи у ньюзрумі “Вікон” Сергій Андрушко повернувся у квітні цього року. Саме Павлюк запросив його на посаду журналіста. До цього Андрушко працював у департаменті документально-публіцистичних програм, куди перейшов, коли його очолив колишній шеф-редактор “Вікон” Олексій Мустафін. До цього Андрушко був спеціальним кореспондентом “Вікон”.

Довідка.Сергій Андрушко народився 1978 року. Закінчив бакалаврат, а потім магістратуру Інституту журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Працював кореспондентом спортивного відділу НРКУ та ведучим інформаційної програми на радіо “Континент”.

Кар'єру на СТБ розпочав у 2000 році на посаді журналіста. З 2003 року кореспондент проекту “Вікна-новини”. Працював у програмі “Вікна-Столиця”.

У 2010-му році за підсумками премії “Телетріумф” переміг у номінації “Репортер”.
Liked the article?
Help us be even more cool!