ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

Акціонерам харківських телеканалів порадили вирішити питання права власності

02.12.2011, 01:13
Міжвідомча робоча група з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів розробила спільні рекомендації учасникам конфлікту довкола харківських телерадіокомпаній АТН, «Право-А/ТВК» і ТОВ «Телерадіокомпанія "Фора"». Про це повідомляє прес-служба президента, керівник якої - Дарка Чепак - очолює робочу групу.

Харківській владі рекомендують сприяти забезпеченню вільної та безперешкодної роботи ЗМІ в регіоні.

Водночас власникам та акціонерам ТРК пропонується насамперед вирішити проблемні питання щодо права власності на телеканали та їх управління відповідно до закону. Міжвідомча робоча група також порадила ТРК не допускати випадків обмеження своєї інформаційної діяльності та працювати над налагодженням конструктивного діалогу з місцевою владою.

Члени робочої групи попросили всі сторони конфлікту інформувати їх про ситуацію щодо вирішення проблем у інформаційному просторі Харківської області.

Нагадаємо, що у вересні у Харкові припинили мовлення ТРК АТН, «Право-А/ТВК» і ТРК «Фора». Колектив АТН звернувся з листом до президента, в якому заявив про перешкоджання діяльності телеканалу з боку міської влади Харкова. Про утиски свободи слова заявили також компанії «Право-А/ТВК» і «Фора».

7 листопада на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів відбулася перша публічна зустріч конфліктуючих сторін. Тоді ж було домовлено про підготовку та оприлюднення спільних рекомендацій щодо розв'язання конфліктної ситуації та відновлення роботи ТРК.

Телекритика

 
Liked the article?
Help us be even more cool!