ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

5 лютого було вимкнено всі передавачі Національної радіокомпанії

06.02.2013, 04:07

5 лютого 2013 року припинили мовлення УКХ-передавачі усіх трьох каналів Національної радіокомпанії України. Про це під час засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення повідомили представники Івано-Франківської та Черкаської ОДТРК.

За їхніми словами, Концерн РРТ вимкнув передавачі на прохання самої радіокомпанії. Це зумовлено нестачею фінансування і заборгованістю НРКУ перед КРРТ. І через це тепер під питанням опинилося мовлення державних регіональних телерадіокомпаній, які розділюють частоти з НРКУ, оскільки періодичне вимкнення і увімкнення передавачів на ті відрізки часу, протягом яких мають мовити ОДТРК, - економічно невигідно.

Голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович у коментарі «Телекритиці» заперечив інформацію про відключення НРКУ у зв'язку із заборгованістю. За його словами, радіоканали НРКУ не мали змоги мовити лише в кількох регіонах з технічних причин.

“Це пов'язано з модернізацією "Укртелекому", у межах якої НРКУ відходить від УКХ і переходить на супутниковий прийом. У процесі переходу відбулись усі ці збої. "Укртелеком" має все владнати”, - сказав Курдінович.

Наразі програми НРКУ доступні слухачам в онлайн-трансляції на сайті, через супутник та в проводовій мережі. 

Liked the article?
Help us be even more cool!