ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

19 лютого в Одесі тітушки побили журналіста каналу "Первый городской" Миколу Покровського

24.02.2014, 18:46

19 лютого під час мітингу "Євромайдану" під Одеською ОДА постраждав журналіст телеканалу "Первый городской" Микола Покровський. Про це він розповів у коментарі для ІМІ. 

За словами журналіста, з каналу працювало дві знімальні групи: журналіст Олександр Лотарєв і оператор Едуард Шендерович, і він з оператором Ігорем Гвоздєвим. 

"Ми висвітлювали мітинг Євромайдану під обладміністрацією. Люди вимагали, щоб до них вийшов голова ОДА Микола Скорик. Приїхали три автобуси із тітушками і формах, масках і битами. Ми з ними намагалися поспілкуватися, вони відповідали коротко, російською, переважно мовчали Скорик вийшов, але з розмови з людьми нічого не вийшло", - говорить Покровський. 

Пізніше, за словами журналіста, прибуло ще кілька автобусів, у ньому були тітушки без форм і захисних масок, вони говорили або по-болгарськи, або по-гагаузьки, десь з півдня області. Вони почали тіснити мітингувальників, вирвали у Миколи Покровського мікрофон.

"Я спробував сховатися у банку, - розповідає Покровський. - Коли вийшов, то побачив, що оператор Едік Шендерович у крові. Забрав у нього камеру, і пішов шукати другого оператора, Ігоря Гвоздєва. Коли знайшов, за нами побігло десь 5-6 чоловік. Ігоря разом з камерою повалили, почали бити, за мною бігли ще троє. Оскільки я зрозумів, що їм треба камера, я прийняв рішення камеру лишити - я кинув її їм під ноги, двоє почали її трощити. Третій догнав мене і почав бити битою по спині і ногою в обличчя, але коли зрозумів що ми залишилися сам-на-сам, утік". 

Камеру Ігоря Гвоздєва було побито і викрадено, камеру Шендеровича розбито, мікрофон у Покровського вкрадено. Також, за словами Покровського, пошкоджене обладнання LiveU, з допомогою якого велася пряма трансляція, в тому числі нападу тітушок. Таке обладання, як повідомив журналіст, єдине в Одесі. 

Нагадаємо, під час подій в Одесі 19 лютого постраждали журналісти низки телеканалів та агенції "Укрінформ". 

Фото: "Фейсбук" Миколи Покровського

ІМІ

 

Liked the article?
Help us be even more cool!