ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

"1+1 медіа" подала позов до Порошенка та "Нового времени"

16.04.2019, 19:50

16 квітня ТОВ “Телерадіокомпанія “Студія 1+1” подала позовну заяву до Печерського райсуду Києва на Президента України Петра Порошенка, а також до ТОВ “Видавничий дім “Медіа-ДК” про захист ділової репутації, зобов’язання спростувати недостовірну інформацію та відшкодування моральної шкоди, повідомляє ТСН.

У своєму позові медіагрупа просить суд визнати недостовірними та такими, що порушують ділову репутацію, низку інформаційних повідомлень, які Петро Порошенко поширив своїй офіційній сторінці у Facebook, а також озвучив на зібранні громадян і ТОВ “Видавничий дім “Медіа-ДК” – на сайті nv.ua, та забезпечити їхнє спростування протягом семи днів від дня набрання судовим рішенням законної сили.

Також група "1+1 медіа" просить стягнути з Президента Петра Порошенка відшкодування моральної шкоди в розмірі один мільйон гривень. Ці кошти компанія перерахує у фонд допомоги армії “Повернись живим”.

“На переконання медіагрупи, інформація, поширена Петром Порошенком у Facebook-дописі, а також новина на основі інтерв’ю Президента "Радіо НВ" за посиланням створює в українців хибне уявлення, що інформаційна діяльність телеканалу носить негативний, необ’єктивний та упереджений характер і, ймовірно, пов’язана з порушеннями закону, оскільки на медіа, зі слів Президента, чинить вплив і тиск власник телеканалу, який “оголосив війну державі”, тобто шкодить всім громадянам України. Це негативно впливає на ділову репутацію групи "1+1 медіа", яка здобувалася впродовж років, підриває авторитет і довіру до інформаційної діяльності, ганьбить медіахолдинг в очах глядачів і партнерів, у тому числі міжнародних”, – йдеться в повідомленні.

Медіагрупа уточнила, що йдеться про такі висловлювання Президента України:

“Що б про мене не говорили залякані Коломойським працівники “1+1” – нічого спільного з правдою це не має”.

“Головним інструментом поширення неправди протягом останніх місяців, як не прикро, став “1+1”. Цей телеканал перетворився на покірного виконавця політичних замовлень свого власника” тощо.

“І це стало причиною інформаційної війни, яку власник “плюсів” розв'язав проти держави. Не стидаються вже цілими шматками дублювати фейки з російських каналів, просто переписуючи і ретранслюючи, хіба що єдине, що вони роблять, – перекладають українською. І що б про мене не говорили залякані Коломойським працівники цього каналу, знайте: нічого спільного з правдою і нічого спільного навіть з подібного до чесної журналістики це не має”.

“І нічого спільного з журналістикою діяльність цього каналу зараз точно не має”.

Медіагрупа зазначає, що поширена інформація не відповідає дійсності.

Як повідомляв ІМІ, 23 березня в програмі “Українські сенсації – 2019” на каналі “1+1” заявили про те, що Президент Петро Порошенко нібито організовував численні корупційні схеми, а також звинуватили його у вбивстві його власного брата Михайла.

25 березня голова парламентської фракції “Блок Петра Порошенка” Артур Герасимов заявив, що Президент України Петро Порошенко подаватиме до суду на телеканал “1+1” за “систематичну брехню в особливо великих розмірах, за поширення гігантських масштабів дезінформації, що завдають шкоди честі та гідності кандидата в Президенти і Президента”.

26 березня група “1+1 медіа” заявила про тиск з боку президентської команди та наявність доказової бази й свідків щодо фактів, “наведених у журналістському розслідуванні” щодо Президента України Петра Порошенка.

Президент України Петро Порошенко повідомив, що подання позову проти телеканалу “1+1” є “елементом захисту нашої країни від зазіхань олігарха-втікача”.

10 квітня Петро Порошенко заявив, діяльність “1+1” не має нічого спільного з журналістикою. Так він прокоментував конфлікт із Ігорем Коломойським та націоналізацію “Приватбанку”.

12 квітня Олександр Ткаченко заявив про наміри подати позов до суду проти президента Петра Порошенка через його слова про “заляканих журналістів “1+1”.

Liked the article?
Help us be even more cool!