ГАРЯЧА ЛІНІЯ(050) 447-70-63
на зв’язку 24 години
Залиште свої дані
і ми зв’яжемося з вами
дякуємо за звернення

Або ж зв’яжіться з нами:

[email protected]

(050) 447-70-63

Подай скаргу

У Києві викрито фінансовану з РФ "ботоферму", що поширювала фейки

19.03.2021, 12:24
Фото – СБУ
Фото – СБУ

Служба безпеки України повідомляє про припинення в Києві роботи “ботоферми”, яка поширювала фейкову інформацію про Україну та фінансувалася з території РФ. 

Про це повідомляється на сайті СБУ.

За даними СБУ, загальна кількість зафіксованих фейкових акаунтів зловмисників – понад 5 тис. 

Оперативники спецслужби встановили, що виконавці розмістили обладнання в орендованій квартирі в Києві. Спеціалізовані апаратно-програмні комплекси використовувалися для створення і просування фейкових акаунтів у соціальних мережах для поширення неправдивої інформації серед населення.

“Виконавці діяли в інтересах третіх осіб, які підтримували гібридну війну проти України. За задумом замовників, спотворена інформація мала впливати на свідомість людей для поширення негативних настроїв у суспільстві та дискредитувати українську владу всередині країни та за її межами”, – йдеться в повідомленні. 

Для організації протиправної діяльності виконавці схеми використовували сім-картки українських операторів мобільного зв’язку. Під час проведення обшуків правоохоронці виявили та вилучили комп’ютерну техніку зі встановленим спеціалізованим програмним забезпеченням; телекомунікаційне обладнання та понад 3 тисячі сім-карток.

У межах кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 361 (несанкціоноване втручання в роботу електронно-обчислювальних машин (комп'ютерів), автоматизованих систем, комп'ютерних мереж чи мереж електрозв'язку) Кримінального кодексу України, триває досудове слідство. Встановлюються для притягнення до відповідальності всі особи, причетні до протиправної діяльності.

Liked the article?
Help us be even more cool!