HOTLINE(050) 447-70-63
We are available 24/7
Leave your contact details
and we contact you
Thank you for reaching out

Or contact us:

[email protected]

(050) 447-70-63

File a complaint

У журналіста вилучили телефон при спробі зняти на відео продукти в супермаркеті

04.10.2011, 02:24
Журналіста "Комсомольської правди в Україні" Павла Колесника пограбували при спробі зняти на відео прострочену продукцію одного з магазинів мережі "Амстор". Він вважає, що таким чином йому перешкодили здійснювати професійну діяльність. Про це кореспондент донецької редакції "КП" розповів в коментарі "Острову".

За його словами, 3 жовтня, виконуючи редакційне завдання разом з лікарями СЕС, він прибув в торговий зал супермаркету, де почав робити фото- і відеозйомку виявленої на прилавках простроченої продукції. Охоронці "Амстора" спробували перешкодити цим діям, мотивуючи тим, що зйомка в супермаркеті заборонена. Павло Колесник, пославшись на закон, продовжив фотографувати і за допомогою камери мобільного телефону робити відеозапис. Між тим охоронці оточили журналіста щільним кільцем.
"Вони буквально затиснули мене, не даючи зрушитися з місця. Вони відштовхували мене від лікарів. Як тільки я піднімав фотоапарат, об'єктив тут же загороджувала рука одного з них", - розповів кореспондент.

Коли П. Колісник разом з санітарними лікарями увійшов до цеху випічки, хтось ззаду "ударив його по голові хот-догом". "Скориставшись моїм непорозумінням, якийсь хлопець викрутив мені пальці, вихопив мобільний телефон і сховався з ним", - продовжив журналіст. Охорона яка ні на секунду не відходила від кореспондента, не зробила ані найменших зусиль для затримання нападаючого, заявивши, що ця людина їм невідома.

Павло Колесник викликав міліцію, яка прийняла його заяву про грабіж і перешккоджання журналістської діяльності. У міському управлінні міліції цю інформацію підтвердили.
"Матеріали справи за фактом заяви донецького журналіста передаються в прокуратуру" - повідомили "Острів" в прес-службі управління.
"Була заява, він звернувся, що в магазині "Амстор", це вже встановлено, у нього викрадений мобільний телефон. Туди виїхала слідчо-оперативна група. Група з'ясувала що заявник там знімав своїм мобільним телефоном продукцію на прилавках, робив фото- відеозапис. Потім він навіть зайшов у відділ випічки і там у нього нібито, чи то вибили, чи то забрали телефон", - розповіла прес-секретар міського управління міліції Ольга Почкалова.

За її словами, за фактом заяви "проводиться перевірка, опитуються свідки, міліція займається". Правоохоронці з'ясовують, хто вибив телефон у журналіста. "Телефон його знайшовся. Його знайшла прибиральниця. Він знаходився в магазині під прилавком", - відмітили в прес-службі.

Сам журналіст про те, що його телефон знайшовся дізнався від "Острова". Кореспондент запевняє, що прибулі за його викликом оперативники відмовилися від перегляду запису камер відеоспостереження, хоча таких камер в магазині встановлена достатня кількість.

"Навпроти того місця, де у мене вихопили телефон є камера, проте міліція не стала переглядати зроблені ним записи, посилаючись на те, що для таких дій потрібно якийсь особливий дозвіл", - сказав Павло Колесник.

Як розповів в коментарі "Острову" Павло Колесник, у вівторок, 4 жовтня він та група його товаришів-активістів зробила ще одну спробу зробити фото- і відеозйомку товарів в супермаркеті мережі "Амстор".
"Повторилася та ж сама історія - нас оточили охоронці і якісь незрозумілі особи і почали відбирати  мобільні телефони і фотоапарат", - повідомив він.
За словами Павла Колєснікова, група активістів проводить акцію, мета якої -  довести що будь-яка людина має право отримувати будь-яку інформацію про продукти харчування, що реалізовуються в торгових мережах. "Ніякий закон не забороняє громадянинові фотографувати прилавки супермаркетів", - упевнений журналіст.
 
ІМІ за матеріалами "Остров"
Liked the article?
Help us be even more cool!